5 Δεκεμβρίου 2020

Το περιοδικό TIME επέλεξε το «Παιδί της Χρονιάς» 2020

Μια 15χρονη επιστήμων και εφευρέτρια, η Gitanjali Rao, επιλέχθηκε από το περιοδικό TΙΜΕ ως το «παιδί της χρονιάς» 2020, μια διάκριση που την εισήγαγε εφέτος στο πνεύμα του «προσώπου της χρονιάς». 

Το περιοδικό, στο σχετικό του δημοσίευμα, σημειώνει ότι «τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη αλλαγή. Είναι καθημερινά παιδιά που κάνουν την αλλαγή στις κοινότητές τους με έναν διασκεδαστικό και προσβάσιμο τρόπο ο οποίος όμως έχει αντίκτυπο».

Η 15χρονη επιλέχθηκε από μια ομάδα 5.000 υποψηφίων στις ΗΠΑ (ηλικίας από 8 έως 16 ετών), και φτάνοντας σε πέντε φιναλίστ ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων στην οποία συμμετείχε και ο παρουσιαστής Τρέβορ Νόα. 

Η Gitanjali Rao είναι από το Ντένβερ του Κολοράντο και ήδη έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή-επέκταση Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό του cyberbullying. 

Από την 15χρονη πήρε συνέντευξη η Αντζελίνα Τζολί. «Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ», δήλωσε μεταξύ άλλων η Gitanjali Rao

«Ο κόσμος ανήκει σε εκείνους που τον διαμορφώνουν. Και όσο αβέβαια μπορεί να αισθανθεί ο κόσμος σε μια δεδομένη στιγμή, η καθησυχαστική πραγματικότητα φαίνεται να είναι ότι κάθε νέα γενιά παράγει περισσότερα από αυτά που τα παιδιά έχουν ήδη επιτύχει: θετικό αντίκτυπο, σε όλα τα μεγέθη» σημειώνει το περιοδικό TIME.

Η Gitanjali Rao και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή.

Πηγές: time.com ,  kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου