4 Ιουνίου 2022

Ανδρουλάκης: Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου ξέρουν πώς έγιναν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

«Ντροπή αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ANT1.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στον ANT1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», μεταξύ πολλών άλλων, σχετικά με τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του κόμματος, ανέφερε δηκτικά:

«Μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κ. Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε το προσκλητήριο ενότητας και συμπόρευσης με τους δημοκρατικούς πολίτες. «Προφανέστατα οι πολίτες μπορούν να αλλάζουν κόμματα. Πολλούς από αυτούς τους απογοητεύσαμε, όταν είδαν συμπεριφορές καθεστωτισμού, πελατειακά δίκτυα, αστοχίες πολιτικών επιλογών, νέες ανισότητες και έψαξαν να βρουν αλλού την ελπίδα. Αν τώρα την βρήκαν ή όχι είναι μία άλλη κουβέντα. Εγώ λοιπόν λέω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι είναι ανοιχτές οι πόρτες στη νέα αρχή, που κάνουμε με νέους ανθρώπους, με αξιοπιστία για να χτίσουμε ξανά μαζί το κοινό μας μέλλον. Αλλά προσέξτε, όχι με εκείνους οι οποίοι φέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο στην παράταξη. Άνθρωποι που έλεγαν ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο ανέντιμος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και ένα χρόνο μετά ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Που έλεγαν ότι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης είναι εν τέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δίπλα στον κ. Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης απαντούν στον Ανδρουλάκη 

Για ψευδείς και επιλεκτικές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, κάνουν λόγο οι κάποτε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης, που υποστηρίζουν ότι ως Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ.

«Πρόκειται για εσκεμμενη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ.Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα» αναφέρει μεταξύ άλλων, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφορικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει πως «είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος. Αυτό έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει παράλληλα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι «αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη δεν ήταν οι γραμματείς».

Πηγές: Στοιχεία από protagon.gr , protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου