6 Ιανουαρίου 2014

Κάντε μεταρρυθμίσεις όχι περικοπές

Μεταρρύθμιση ή μείωση μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ; Είναι το κεντρικό δίλημμα για τη σημερινή κοινωνία, τις οργανώσεις, τα κόμματα και την κυβέρνηση.

Μπορεί να μην έχει αναδειχθεί όσο αρμόζει και όσο πρέπει, όπως σημειώνει σε άρθρο του στην "Ημερήσια" ο Θανάσης Λυρτσογιάννης, αλλά από την επιλογή θα εξαρτηθεί η έξοδος από την κρίση, η ανάπτυξη, η πρόοδος της χώρας, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και χρησιμοποιώντας ένα κλισέ, το μέλλον μας. 

Την ώρα που όλοι θύουν στην ανάπτυξη, που απορρίπτουν την ύφεση που προκαλεί η μείωση των εισοδημάτων, την ώρα αυτή ενώ όλοι θα έπρεπε να προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και τη μεταρρύθμιση γενικώς, κάποιοι νομίζουν ότι τελειώνουν με διαπιστώσεις των προβλημάτων, των δυσλειτουργιών και των δυσκολιών για να μην πούμε ότι νομίζουν πως βολεύονται με τις διαπιστώσεις και το έργο τους τελειώνει εκεί...

...Αλλά έτσι ούτε μεταρρυθμίσεις προωθούνται, ούτε αλλαγές γίνονται, ούτε ανάπτυξη έρχεται, ούτε η χώρα βγαίνει από την κρίση.

Πολιτική βούληση και οργανωμένο σχέδιο χρειάζεται. Και κάποιοι δεν διαθέτουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. 

_________________
Απόσπασμα από άρθρο του Θανάση Λυρτσογιάννη στην "Ημερήσια" στις 05.01.2014. Το σύνολο του άρθρου στο: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=113196134






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου