26 Μαΐου 2019

Νίκη ΝΔ με 9 μονάδες διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με εννέα περίπου ποσοστιαίες μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιοποίησε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Κυριακής η Singular Logic. Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την προκήρυξη εθνικών εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic από 2000 εκλογικά τμήματα και με ενσωματωμένο το 10 % των ψήφων, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η ΧΑ 4,9%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ 0,8%, η ΛΑΕ 0,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

Σύμφωνα με το πρώτο «ασφαλές αποτέλεσμα», που ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου αναμένεται να εισέλθει στην Ευρωβουλή σε αντίθεση με τη «ΜέΡΑ 25» του Γιάννη Βαρουφάκη, η οποία πιθανόν να μην καταφέρει «για λίγο» να πιάσει το όριο εισόδου.

Στο 20% της επικράτειας τα αποτελέσματα έχουν διαμορφωθεί ως εξής: η ΝΔ εξασφαλίζει 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,2%, το ΚΚΕ 5,8%, η ΧΑ 4,8%, η Ελληνική Λύση 4,0% και η ΜέΡΑ25 3,1%

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί 

Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και την προκήρυξη εθνικών εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη του δήλωση μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε:
«... Το αποτέλεσμα, τόσο των Ευρωεκλογών, όσο και των εκλογών στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, σηματοδοτεί μία ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός έχει αποσύρει τη στήριξή του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης φαίνεται μικρός, αλλά είναι αρκετός για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα. Ιδίως όταν διαγράφονται εθνικοί κίνδυνοι, αλλά και νέες απειλές για την οικονομία.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Που να διασφαλίζει τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση...».

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ευρωεκλογές: Mε ενσωματωμένο το 91% των ψήφων, η ΝΔ εξασφαλίζει 33,16%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,81%, το Κίνημα Αλλαγής 7,70%, το ΚΚΕ 5,40%, η ΧΑ 4,85%, η Ελληνική Λύση 4,13% και η ΜέΡΑ25 3,01%

    ΑπάντησηΔιαγραφή