19 Οκτωβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.10.2019

Κ. Μητσοτάκης: «Βάζουμε τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης, στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο»!
Πόσο τρέχει το πιο γρήγορο μυρμήγκι στον κόσμο;
Ψαράδες στην Κρήτη έσωσαν 18χρονη που βρίσκονταν για 12 ώρες στη θάλασσα.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Brexit στους δρόμους του Λονδίνου.  

Ψηλά τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εξαιρετικά "μετριόφρων" ο πρωθυπουργός σήμερα στην Καλαμάτα. Μιλώντας σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για την ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους. Το παράδειγμα της Costa Navarino» τόνισε: «Βάζουμε τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης, στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο και να μην συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο»! 
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψω να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη σε βάρος του φυσικού πλούτου» γι’ αυτό, όπως σημείωσε, «το μέλλον θα πρέπει να είναι αναπτυξιακή προοπτική, με ξεκάθαρα βιώσιμα χαρακτηριστικά»!.
Ωραία λόγια... αλλά μόνο λόγια! 

Πηγή: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Το πιο γρήγορο μυρμήγκι στον κόσμο;

Ένα μυρμήγκι της βόρειας Σαχάρας (Cataglyphis bombycina) είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας για το είδος του, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες. Το Cataglyphis bombycina διασχίζει σχεδόν ένα μέτρο ανά δευτερόλεπτο - συγκεκριμένα 85,5 εκατοστά ή μια απόσταση 108 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του σώματος του και μάλιστα όταν η θερμοκρασία της άμμου μπορεί να φθάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου. 
Τα ασημένια μυρμήγκια της Σαχάρας βγαίνουν από τις φωλιές τους στους αμμόλοφους, κάτω από τον καυτό ήλιο, συνήθως για να βρουν απομεινάρια από πτώματα ζώων. 

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ

Ψαράδες έσωσαν 18χρονη που βρίσκονταν για 12 ώρες στη θάλασσα

Μία 18χρονη κοπέλα που βρισκόταν για 12 ώρες στη θάλασσα έσωσαν πριν δύο ημέρες δύο ψαράδες από την Κρήτη, που είχαν βγει για βραδινό ψάρεμα στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου. 
Το κορίτσι, η Κατερίνα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε μεσοπέλαγα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μη ικανή να πιάσει το σωσίβιο και να κολυμπήσει καλά.
«Μετά από δύο απόπειρες κατάλαβα ότι δεν μπορεί ούτε το σωσίβιο να πιάσει και με προσεκτικούς χειρισμούς την προσέγγισα από τα πλάγια του σκάφους και την τράβηξα μέσα. Πήρα αμέσως το Λιμεναρχείο και τους είπα να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ, γιατί η κοπέλα είχε πάθει σοκ, είχε υποθερμία και δεν ένιωθε τα πόδια της από τη μέση και κάτω. Πήρα μια πετσέτα και την τύλιξα» περιέγραψε ο ένας από τους δύο ψαράδες. 

Πηγή: kathimerini.gr 

Διαδηλωτές κατά του Brexit στο Λονδίνο

Την ώρα που οι βρετανοί βουλευτές συζητούν την σημαντικότερη γεωπολιτική κίνηση στην ιστορία της χώρας τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου ζητώντας νέο δημοψήφισμα για το Brexit και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Σύνθημά τους: «Μαζί για την τελική απόφαση» (Together for the Final Say). Σύμφωνα με τους οργανωτές, η διαδήλωση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα κατά του Brexit.
Τελικά, η τροπολογία που πέρασε σήμερα από το βρετανικό κοινοβούλιο προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής. 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου