8 Οκτωβρίου 2019

Το Σκίτσο της Ημέρας 8.10.2019

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" σήμερα.

Τρελό αλλά και δύσκολο το χιούμορ του Δημήτρη Χαντζόπουλου, δεν το πιάνουν όλοι... 

Ογδόντα σκίτσα του Δημήτρη Χαντζόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Και διηγώντας τα να γελάς». Με μια επιλογή από σκίτσα πολιτικού περιεχομένου, όπου με το καυστικό του χιούμορ σχολιάζει τις ακραίες καταστάσεις που βίωσε η χώρα την περίοδο 2015-2019. 


Πολλοί φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και φανατικοί αναγνώστες του Χαντζόπουλου, έδωσαν το «παρών». Θα έλεγε κανείς πως αυτό το αφιέρωμα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη ήταν και ένα μέτρο για το πόσο χιούμορ διαθέτουν οι πολιτικοί πρώτης γραμμής, οι οποίοι συχνά πρωταγωνιστούν στα σκίτσα των γελοιογράφων. Ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασαν το κατώφλι της αίθουσας τέχνης, αποδεικνύοντας πως διαθέτουν γενναία δόση αυτοσαρκασμού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου. 

Ηλίας Μακρής, Δημήτρης Χαντζόπουλος και Ανδρέας Πετρουλάκης

«Με την έλευση του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην εφημερίδα αποκτήσαμε την dream team των σκιτσογράφων. Ταίριαξε απόλυτα στην ατμόσφαιρα της “Καθημερινής’’, σαν να ήταν πάντα εκεί» λέει ο διευθυντής της, Αλέξης Παπαχελάς και προσθέτει«Είναι άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες. Με εντυπωσιάζει το τρελό του χιούμορ. Δεν το πιάνουν όλοι οι αναγνώστες και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Πολλοί έχουν απορίες. Περάσαμε αυτά τα τοξικά χρόνια κατά τα οποία το χιούμορ δεν ήταν και πολύ ανεκτό από τον πολιτικό κόσμο. Τώρα το κλίμα ίσως να έχει αρχίσει να αλλάζει». 

Πηγή: Με στοιχεία και από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου