31 Οκτωβρίου 2019

Οκτώβριος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι κόντρες της νέας ακόμα κυβέρνησης της ΝΔ κυρίως με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα σοβαρά εξωτερικά θέματα, όπως η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και το Brexit, ήταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον Οκτώβριο. Εδώ, τα γεγονότα από τη σκοπιά της σάτιρας σε δέκα σκίτσα του μήνα που ξεχωρίσαμε:
 
Επάνω αριστερά σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (16.10.2019), που πολύ σχολιάστηκε, ένα στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Και πολύ "γλείψιμο" από τον δημοσιογράφο στον πρωθυπουργό!

Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά: 
Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (3.10.2019). Δυο γενικές απεργίες (24/9 και 2/10) σε μια νέα τρίμηνη κυβέρνηση έχουν ήδη προκηρύξει και πραγματοποιήσει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Τόσα χρόνια (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) έκαναν ...υπομονή!


Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (7.10.2019). Οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Η παγκόσμια ειρήνη στόχος μας! Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ: Δεν γλυτώνει, θα την πετύχουμε!


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". Με αρνητικό επιτόκιο (-0,02%) δανείστηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα στις 9.10.2019 στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Και ο Τσίπρας στο σκίτσο σχολίάζει: "Ο Μητσοτάκης έχει παντού αρνητικές επιδόσεις"!

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (10.10.2019). Στρατιωτική επιχείρηση εξαπέλυσε η Τουρκία, "Πηγή Ειρήνης" (!) την ονόμασε, στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων. Στο σκίτσο ο Ερντογάν καθησυχάζει τη Δύση ότι δεν θα γεμίσει με Κούρδους. Δεν θα προλάβουν να γίνουν πρόσφυγες! 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (12.10.2019). Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζονται τον "ευρωπαϊκό τρόπο ζωής" απέναντι στους μετανάστες. 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (15.10.2019). "Δεν ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει το 2015" είπε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Αρ. Μπαλτά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Το ίδιο επανέλαβε λίγο αργότερα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (18.10.2019). Παρά τη συμφωνία με την ΕΕ για συντεταγμένο Brexit που πέτυχε στη Σύνοδο Κορυφής ο Μπόρις Τζόνσον, ο Κυρ. Μητσοτάκης του προτείνει να το ξανασκεφτεί. Η σχέση, με λίγη προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, μπορεί να σωθεί! Όπως η δική του με την Μαρέβα! 

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελεύθερο Τύπο" (19.10.2019) σχετικό με τη συζήτηση, τις προτάσεις αλλά και την επιδιωκόμενη συναίνεση των κομμάτων στην ψήφο των αποδήμων, που όμως κάποιοι στη Βουλή, που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα γενικώς, αντιδρούν.


Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (22.10.2019). Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι θα πάει με τον 15χρονο γιο του να δει την «ακατάλληλη για ανηλίκους» ταινία Joker. Εκείνη που, μετά την εισβολή αστυνομικών σε δυο αίθουσες που προβαλλόταν και την εξόγκωση του περιστατικού, κατάφερε να γίνει το γεγονός των ημερών.

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Επιλογή από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου