25 Οκτωβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.10.2019

Στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) επέτρεψε μετά από 26 χρόνια ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Λέτε να πάθει και το ΑΠΘ ότι και το ΠΑΣΟΚ; Σκίτσο του Τασου Αναστασίου στην "Αυγή".

Το ρεπορτάζ της επιστροφής 
από το protothema.gr:

Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε τυπικά την Δευτέρα στα καθήκοντά του, ωστόσο την Τρίτη πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975" στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές και όχι μόνο, οι οποίοι χειροκρότησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την είσοδό του στο χώρο. Τον κ. Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του που αποκτά ξανά τη δυνατότητα επαφής με την διδασκαλία. «Αυτό μου είχε λείψει», σημείωσε.
«Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ», είχε τονίσει νωρίτερα σε δηλώσεις του.


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου