3 Οκτωβρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: «Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί»!

Με ανάρτησή του χθες στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης. «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια...» έγραψε, κάτι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. 

Η ανάρτηση Μητσοτάκη:

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!
Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.
Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!


Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη πυροδότησε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης: 


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του επίσης στο Facebook σημειώνει μεταξύ αλλων: «Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα...».
Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.
Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα.
Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία. 
...Δείτε περισσότερα

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή 

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και απαξίωση αμοιβών και δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί. Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού. Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται» σημειώνεται.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, σημειώνει: «Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. Οσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του».

Πηγές: facebook.com, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου