10 Οκτωβρίου 2020

Η χωρίς τέλος κόντρα Πολάκη – Ρουβά

Δεν έχει τέλος η κόντρα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με τον γνωστό τραγουδιστή Σάκη Ρουβά.

Ήδη ο Σάκης Ρουβάς έχει αποστείλει εξώδικο στον Παύλο Πολάκη με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο πρώην υπουργός για το «ξέπλυμα» – όπως ανέφερε – που έκαναν καλλιτέχνες στη Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα για παλαιότερη τοποθέτηση του κ. Ρουβά αναφορικά με τη ναζιστική οργάνωση.

«Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας, αλλά και η απερίφραστη και κατηγορηματική μου αντίθεση σε κάθε είδους βία και τους θιασώτες της, από όπου κι αν προέρχονται. Ήταν δε απολύτως προφανές από τις δηλώσεις μου ότι η Χρυσή Αυγή δεν με τρόμαξε και δεν με τρομάζει, όχι βεβαίως επειδή την υποστηρίζω, αλλά γιατί, κατά την γνώμη μου, οφείλουμε να μην στεκόμαστε με φόβο απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα αφού μόνον έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά» αναφέρει ο δημοφιλής καλλιτέχνης στην εξώδικη δήλωση που απέστειλε προς τον πρώην υπουργό.

Στην εξώδικη αυτή δήλωση ο καλλιτέχνης προσθέτει: «Όπως είπα δε και τότε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, η άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα μας τότε και η ιστορία θα δείξει, όπως και έδειξε, την πορεία της. Μετά την μη εκλογή της στο Ελληνικό κοινοβούλιο το 2019, εύχομαι ειλικρινά η δικαστική απόφαση που μόλις χθες εκδόθηκε να σημάνει και το τέλος της οργάνωσης αυτής».

Ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει την επίμαχη δήλωση σε επιτροπή της Βουλής, μια μέρα πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την ελπίδα ότι «η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της. Θα βάλει τους ναζί, τους υμνητές της χούντας, τους δολοφόνους εκεί που τους αξίζει, ισόβια στη φυλακή». Είχε προσθέσει όμως πως «Δεν μπορώ όμως να αντισταθώ στον πειρασμό να μην σκεφθώ κάποιους καλλιτέχνες, οι οποίοι συνέβαλαν κι αυτοί εκείνη την περίοδο στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και στη νομιμοποίησή της στα μάτια ευρύτερου κόσμου. Σε ποια τρύπα θα κρυφτούν; Δηλαδή, ήθελα να ήξερα, που θα κρυφτεί – γνωστοί καλλιτέχνες – που θα κρυφτεί ο Σάκης ο Ρουβάς, που έλεγε «δεν με τρόμαξε καθόλου η Χρυσή Αυγή. Αυτά τα είναι απόρροια αυτού που συμβαίνει»;.


Η σχετική ανάρτηση του Σάκη Ρουβά στο Twitter:
sakisrouvas @sakisrouvas
·8 Οκτ
Ο Παύλος Πολάκης είπε ψέματα από το βήμα της Βουλής. Αναφέρθηκε στο όνομά μου, ισχυριζόμενος ότι συνέπλευσα με τη Χρυσή Αυγή. Απέστειλα εξώδικο, ζητώντας του να ανακαλέσει. Αν δεν το πράξει, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. https://bit.ly/30M8kd7


Την ίδια ημέρα ο Σάκης Ρουβάς γράφει στο Twitter:
sakisrouvas @sakisrouvas
·8 Οκτ
H Δημοκρατία απάντησε στο φασισμό πρώτα στις κάλπες και μετά στη Δικαιοσύνη. Η δικαίωση του αγώνα της Μάγδας Φύσσα είναι & δικαίωση όλων των δημοκρατικών πολιτών. Ο φασισμός νικιέται με καθαρό μυαλό, ορθό λόγο & προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη. #σιγα_μη_φοβηθω #δεν_ειναι_αθωοι

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση του στο Facebook απαντά στον γνωστό τραγουδιστή.
Παυλος Πολακης
·9 Οκτ 
"ΜΟΥ ΞΑΝΑΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΡΟΥΒΑΣ....Τα ζητάει ο οργανισμος του,θέλει να τ ακούει....Λοιποοον 
ΡΟΥΒΑ άκου μόνο δύο πράγματα: 1) Όποιος υποστηρίζει ότι δεν τον τρομάζει η είσοδος στη Βουλή των νεοναζιστών της Χ.Α (παρά το γεγονός ότι είχαν διακηρύξει επισήμως πως επιδιώκουν την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος), αλλά ότι τον τρομάζουν οι πολιτικοί, δίνει στο ΦΙΔΙ το άλλοθι που χρειάζεται για να νομιμοποιηθεί στην κοινή γνώμη. Και τον Χίτλερ Γερμανοί πολίτες τον ψήφισαν ως κάτι που θα άλλαζε το τότε πολιτικό σύστημα... 
2) Όταν υποστηρίζεις ότι ήσουν "ακόλουθος" στο twitter του Κασιδιάρη, όπως κι άλλων πολιτικών ηγετών και στελεχών, παραδέχεσαι κακομοίρη μόνος σου ότι τον θεωρούσες "πολιτικό στέλεχος" και όχι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!! Τι ακριβώς παρακολουθούσες στο twitter του Κασιδιάρη; Τα ναζιστικά συνθήματα της Χ.Α, τις εκκαθαρίσεις των αλλοδαπών ή τους ξυλοδαρμούς των αντιφασιστών;
ΥΓ 1:
Περιμένω την αγωγή σου για να δούμε ποιος θα κρυφτεί και πού.
ΥΓ 2: Όσο για την «κρητική λεβεντιά» που έπιασες στο στόμα σου στο τέλος της απάντησης σου ,κρατήθηκα πολύ για να μην σου απαντήσω όπως θα σου άξιζε (...)"


Η ανάρτηση του 
Σάκη Ρουβά την επόμενη ημέρα στο Twitter:
sakisrouvas @sakisrouvas
·9 Οκτ


Και η κόντρα του Παύλου Πολάκη με τον Σάκη Ρουβά δ
εν φαίνεται να έχει τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου