29 Οκτωβρίου 2020

Αμερικανικές εκλογές με το πενάκι των γελοιογράφων

Οι Αμερικανικές εκλογές σε 7 σκίτσα, από την «Deutsche Welle»: 
 
Αγωνιστικός προεκλογικός παλμός. 
Η Καμάλα Χάρις, υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν, κατηγορεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για "βρώμικα παιχνίδια" κι έτσι ο Γερμανός σκιτσογράφος Γενς Κρίκε απεικονίζει τον Μπάιντεν να διασχίζει τον προεκλογικό βάλτο. Υπεράνω όλων ο Τραμπ, που θυμίζει την κακιά μάγισσα του παραμυθιού. 

Προπαγάνδα α-λα-Τραμπ. 
Ο πρόεδρος τα θέλει όλα στον υπερθετικό βαθμό. Λέει ότι είναι "ο λιγότερο ρατσιστής που έχεις δει ποτέ" και ότι "κανείς άλλος δεν σέβεται τόσο πολύ τις γυναίκες". Να λοιπόν μία προεκλογική ατάκα που του αποδίδει ο Γερμανός σκιτσογράφος Μάρτιν Ερλ: "Έχω μία φωτογραφία του Τζο Μπάιντεν, δεν ξέρω αν είναι γνήσια, αλλά ο φωτογράφος είναι από τους καλύτερους στον κόσμο".

Τηλεοπτικό ντιμπέιτ. 
Τι απέγιναν τα άλλοτε αξιοζήλευτα τηλεοπτικά ντιμπέιτ στις ΗΠΑ, αναρωτιέται ο Τσέχος Μάριαν Καμένσκι και μαζί του όλος ο κόσμος. Το σκίτσο, εμπνευσμένο από το πρώτο ντιμπέιτ των Τραμπ και Μπάιντεν που αναλώθηκε σε εκατέρωθεν προσβολές, απεικονίζει τους δύο υποψηφίους να κατρακυλούν στον βάλτο, πάντα μπροστά στις κάμερες.

Ο κλόουν και ο κοιμήσης Τζο. 
Ο σκιτσογράφος Christi σχολιάζει το δεύτερο ντιμπέιτ, που ήταν λίγο καλύτερο από το πρώτο. Αλλά και πάλι ο Τραμπ ειρωνεύεται τον "κοιμήση Τζο", τον οποίο βλέπει ως "μαριονέτα της Αριστεράς", ενώ για τον Μπάιντεν ο απερχόμενος πρόεδρος είναι ψεύτης, ρατσιστής, ένας κλόουν και σίγουρα ο χειρότερος ένοικος του Λευκού Οίκου που εμφανίστηκε ποτέ...

Παιδικές παραξενιές. 
Και στην Αφρική απορούν για την κάθε άλλο παρά προεδρική συμπεριφορά του Τραμπ. Ο Ντάμιεν Γκλεζ από τη Μπουρκίνα Φάσο απαθανατίζει τον απερχόμενο πρόεδρο ως ξεροκέφαλο μωρό που θέλει να κάνει το δικό του. Κι αν ο στρογγυλός κώνος δεν χωρέσει στην τριγωνική ξύλινη βάση, ο πεισματάρης Τραμπ θα τον χτυπήσει με το σφυρί, μέχρι να χωρέσει. 

Τραμπζίλα 
Το 1954 οι Ιάπωνες παρουσίασαν την πρώτη ταινία της σειράς "Γκοτζίλα- ο βασιλιάς των τεράτων". 
Μετά από 66 χρόνια ο Τακέσι Κισίνο επινοεί τον "Τραμπζίλα". Όπου κι αν εμφανιστεί, το γιγανιαίο ερπετό αφήνει πίσω του μία καταστροφή. Μπορεί όμως ο Μπάιντεν να αντιμετωπίσει έναν Τραμπζίλα; 

Όχι στην επιστολική ψήφο! 
"Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια απάτη, έχουν ήδη πετάξει σε σκουπιδοτενεκέδες ψηφοδέλτια με το όνομα Τραμπ", υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος και, όπως μας υπενθυμίζει ο Γερμανός Βάλντεμαρ Μάντζελ, κάνει ό,τι μπορεί για να δυσχεράνει την επιστολική ψήφο. Λόγω κορωνοϊού εκτιμάται ότι σε αυτή θα καταφύγουν κυρίως οι οπαδοί των Δημοκρατικών.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου