3 Φεβρουαρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 3.2.2022

Κατάληψη στο βήμα της Βουλής και έκτροπα (για μια ακόμη φορά) απο τον Παύλο Πολάκη. 
Στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" ο Παύλος Πολάκης θυμίζει τον "γραφικό τύπο" που συμμετείχε τον Ιανουάριο του 2021 στην Εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τραμπ. 

Να θυμίσουμε ότι η συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας διεκόπη, λόγω της «κατάληψης» του βήματος από τον Παύλο Πολάκη, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να παραπέμπει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Όλα άρχισαν επειδή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να τηρήσει τον Κανονισμό και να μιλήσει σχετικά με το υπό συζήτηση νομοθέτημα του υπ. Ανάπτυξης, εκφωνούσε μονοθεματική –για την υπόθεση Novartis– ομιλία υψηλών καταγγελτικών τόνων. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χαρ. Αθανασίου, αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, αφού παρά τις προειδοποιήσεις του αλλά και το κλείσιμο των μικροφώνων δεν έπεισε τον κ. Πολάκη να λειτουργήσει βάσει του Κανονισμού. Ακόμα και με κλειστά μικρόφωνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ομιλία του, ενώ και κατά τη διάρκεια της μισάωρης διακοπής παρέμενε όρθιος στο βήμα.

Την προηγούμενη ημέρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης μομφής, έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στο καφενείο της Βουλής ανάμεσα στον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: "Την Τρίτη θα έρθω, να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι"!

Σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο, να σημειώσουμε ότι ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, 34 ετών, ο αυτοαποκαλούμενος «σαμάνος» του συνωμοσιολογικού κινήματος QAnon, καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον σε φυλάκιση 41 μηνών για τον ρόλο του στην εισβολή της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Το κάλυμμα της κεφαλής του με τα μεγάλα κέρατα είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος για παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, επειδή συμμετείχε στην εισβολή στο Κογκρέσο, μαζί με εκατοντάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Σχετικά, δείτε και αυτά:
Εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τραμπ (7.1.2021)
Σκίτσα: Η εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο (8.1.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου