3 Φεβρουαρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.2.2022

Μια συγκινητική διαφήμιση για τα μπισκότα Παπαδοπούλου και τα 100 τους χρόνια.
Διαλύουν ιστορική γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει το νέο γιοτ του Τζεφ Μπέζος.
Η Βανέσα Αρχοντίδου κατακτά την Ανταρκτική και μιλά για την κλιματική κρίση.

Διαφήμιση για μπισκότα Παπαδοπούλου

Μπορεί μια διαφήμιση να σε κάνει να συγκινηθείς και να δακρύσεις; Και όμως μπορεί. Η εταιρεία Παπαδοπούλου και τα διάσημα μπισκότα της μέσα από ένα βίντεο περίπου τριών λεπτών χωρίς πολλά και περιττά λόγια παρά μόνο με εικόνες κάνει την ιστορία της μια… μίνι ταινία και ξυπνά όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις.

Δείτε το βίντεο με τη διαφήμιση 

«Πριν από 100 χρόνια η οικογένειά μας έφτασε στον Πειραιά, από την Κωνσταντινούπολη. Στις αποσκευές τους είχαν όλη τους τη ζωή για αυτό που ήταν και είναι η ζωή μας. Το μπισκότο. Κι αν αυτό το ταξίδι το έκαναν με ένα όνειρο, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. 100 χρόνια μετά, μια ολόκληρη ιστορία έχει γραφτεί. Μια ιστορία οικογενειακή, συνδεδεμένη με την κάθε ελληνική οικογένεια. Για όλα αυτά τα 100 χρόνια που ζήσαμε μαζί, σας ευχαριστούμε», γράφει η εταιρεία στο κείμενο που συνοδεύει το συγκινητικό βίντεο.
Πηγή: protothema.gr
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=mHXFgxK1axA&t=6s

Ρότερνταμ: Διαλύουν ιστορική γέφυρα για να γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Ο δήμος του Ρότερνταμ ανακοίνωσε σήμερα ότι μια ιστορική γέφυρα της ολλανδικής πόλης-λιμάνι θα διαλυθεί προσωρινά για να καταστεί δυνατή η διέλευση ενός πλοίου, ενός τεράστιου ιστιοφόρου που ναυπηγείται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος.
Η εμβληματική γέφυρα, που χρονολογείται από το 1878 και επισκευάστηκε μετά τον βομβαρδισμό της το 1940 κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πολύ χαμηλή για τη διέλευση της πολυτελούς θαλαμηγού αξίας 430 εκατ. ευρώ του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.
Η ναυπηγική εταιρία ζήτησε από τον δήμο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογήσει προσωρινά τη γέφυρα, αφαιρώντας το κεντρικό της τμήμα, ώστε το πλοίο να μπορέσει να περάσει από κάτω, γιατί «αυτό είναι το μόνο πέρασμα προς τη θάλασσα», προσθέτοντας ότι τα έξοδα της επιχείρησης θα καταβληθούν από τη ναυπηγική εταιρία.
Πηγές: moneyreview.gr , 
kathimerini.gr

Η Βανέσα Αρχοντίδου κατακτά την Ανταρκτική 

Η ελληνίδα αλπινίστρια κατακτά και την έβδομη υψηλότερη κορυφή των ηπείρων του κόσμου και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για το περιβάλλον.
Η Βανέσα Αρχοντίδου, μετά από μία περιπετειώδη διαδρομή, κατάφερε να κατακτήσει και την έβδομη κορυφή του κόσμου και να ολοκληρώσει τα 7 Summits (την ανάβαση στις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου).
Με την ανάβαση στο όρος Βίνσεν στην Ανταρκτική, πραγματοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει στις αρχές Δεκέμβρη ότι θα μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης σε όλες τις γωνιές του κόσμου.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου