13 Φεβρουαρίου 2017

Θρίαμβος της Αντέλ στα Βραβεία Grammy

Η 59η απονομή των βραβείων Grammy τα είχε όλα. Λάμψη, πολιτικά μηνύματα, βωμολοχίες, τη μεγάλη νιήτρια Αντέλ, μια απαστράπτουσα Μπιγιονσέ, αλλά και τα βραβεία στον αποθανόντα Ντέιβιντ Μπάουι.

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Grammy, η Αντέλ κερδίσε τα τρία κορυφαία βραβεία, για το άλμπουμ, την ηχογράφηση και το τραγούδι της χρονιάς, επικρατώντας της Μπεγιονσέ. Η Αντέλ (φωτογραφία επανω αριστερά) κερδισε και τα πέντε βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, μεταξύ των οποίων για το άλμπουμ της «25» αλλά και για το τραγούδι της «Hello». 

Adele - Hello:

Από την πλευρά της, η Μπιγιονσέ, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες για το άλμπουμ της «Lemonade» έφυγε από την τελετή με δύο μόλις δύο βραβεία, το ένα για το καλύτερο μουσικό βίντεο και το άλλο για το καλύτερο αστικό σύγχρονο άλμπουμ (φωτογραφία κάτω). 


Στην τελετή μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε. Ο Ντέιβιντ Μπάουι, που ήταν υποψήφιος για τον τελευταίο του δίσκο με τον τίτλο «Blackstar» που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν πεθάνει, απέσπασε βραβεία και στις 4 κατηγορίες στις οποίες είχε προταθεί. Πριν την απονομή αυτή, ο Μπάουι, είχε κερδίσει μόνο δύο βραβεία Grammy για την 50ετή καριέρα του. Επίσης νέοι καλλιτέχνες τραγούδησαν τραγούδια των Τζορτζ Μάικλ και Πρινς αποτίοντας φόρο τιμής στην προσφορά τους στο μουσικό στερέωμα. 


Από την τελετή δεν έλειψαν και τα πολιτικά μηνύματα. Λίγο μετά την έναρξη της τελετής η Τζένιφερ Λόπεζ έδωσε τον τόνο «σε αυτό το σημείο της ιστορίας, οι φωνές μας πρέπει να είναι πιο δυνατές από ποτέ» είπε. Αργότερα στη σκηνή ανέβηκε η Κέιτι Πέρι για να ερμηνεύσει το «Chained to the Rhythm», με ένα λευκό κοστούμι και ένα περιβραχιόνιο στο μπράτσο της να γράφει «αντισταθείτε» (φωτογραφία επάνω). Στο τέλος του τραγουδιού της προβλήθηκε σε μια τεράστια οθόνη κείμενο από το αμερικανικό Σύνταγμα.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου