25 Ιουνίου 2017

Τείχος που θα παράγει ηλιακή ενέργεια

Ήταν προεκλογική υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ το τείχος στα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το κόστος κατασκευής του
θα το καλύψει το Μεξικό! 

Από την στιγμή που ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι θα ήθελε το τείχος που σκοπεύει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό να παράγει ηλιακή ενέργεια, διάφορες εταιρείες ετοίμασαν προτάσεις. 

Στην εικονιζόμενη πρόταση της εταιρίας Gleason Partners LLC με έδρα το Λας Βέγκας, σε κάποια σημεία του τείχους τοποθετούνται ηλιακά πάνελ έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του φωτισμού του αλλά τις άλλες ανάγκες σε ενέργεια των εργαζομένων σε αυτό. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της εταιρίας σε 20 χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση του κόστους, και μάλιστα προτείνει να πωλείται η ενέργεια που παράγει στο Μεξικό! Όλα δικά μας λοιπόν! (Gleason Partners LLC via AP). 

Κάποιοι, ενδεχομένως υποστηρικτές του Τραμπ, θα έλεγαν ότι έτσι συνδυάζεται "το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Αντί αυτού, εμείς θα προτιμούσαμε να το χαρακτηρίσουμε με ένα άλλο απόφθεγμα: "ουδέν κακόν αμιγές καλού"! 

afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου