22 Ιουνίου 2017

Από την ουσία στην εικόνα

Όταν το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από την ουσία στην εικόνα, γιατί απλά ουσία στα όσα λέει ο ομιλητής δεν υπάρχει. Έτσι, μερικές φράσεις κενές περιεχομένου διανθισμέμες με κάποιες ατάκες, από ένα νεανικό πρόσωπο στολισμένο με ένα φωτογενές χαμόγελο, πάνω στο λευκό του πουκάμισο με τα μανίκια σηκωμένα, αρκούν! Εξάλλου ποιος θα προσέξει τι λες... η εικόνα κερδίζει τις εντυπώσεις!

Είπε λοιπόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές*, ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, κατά την παρέμβαση του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος: 


«Η διάκριση Αριστεράς-Δεξιάς παραμένει η κυρίαρχη πολιτική διαφοροποίηση στην Ευρώπη και το αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο το βεβαιώνει». «Η ήττα της ακροδεξιάς στη Γαλλία καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί το πιο σημαντικό μήνυμα» υπογράμμισε. «Ωστόσο, κάνουν λάθος όσοι υπολογίζουν στη διαρκή ηγεμονία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, γιατί αυτή αποτέλεσε την αιτία της γέννησης και όχι της ήττας του αντιευρωπαϊσμού» συμπλήρωσε.

Κατόπιν αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε πολιτικά αποτελέσματα για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης». «Ισχυρές δεσμεύσεις και πράξεις. Να δοθεί τέλος στις εξαιρέσεις, όπως συνέβη με την περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα».
«Οι προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν την σφραγίδα τους στην συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης», τόνισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός. 



Καλά και ωραία ακούγονται όλα αυτά. Θα μπορούσαν μάλιστα να αποσπάσουν και πολλά χειροκροτήματα, εδώ φυσικά, σε ένα κοματικό συνέδριο. 

Εκεί όμως, στις Βρυξέλλες, στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν νομίζω να γίνεται ένα συνέδριο Λωτοφάγων! 

Takis Ant / afirimeno.com
* Με στοιχεία (για όσα είπε ο πρωθυπουργός) από avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου