9 Δεκεμβρίου 2023

Σκίτσα: Στη σωστή ή λάθος πλευρά της ιστορίας

Στη σωστή ή λάθος πλευρά της ιστορίας, της κοινωνίας, ακόμα και της επενδυτικής βαθμίδας! Σε κάποια σκίτσα:
Αριστερά στο σκίτσο του Soloup στο Ποντίκι: Είμαστε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας, αφού οι άλλοι στέκονται από τη λάθος πλευρά!

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com με αφορμή τον θάνοτο νεαρού Ρομά. Ο σκιτσογράφος σε ανάρτηση του στο facebook σχολιάζει: «Αντί για καφεδάρες στις πλατείες, δεν κάνετε καλύτερα εκεί στην "πολίς" μια εκπαίδευση της προκοπής;;; Μπας και γλιτώσει κανένα 17χρονο;;;».
Σχετικά σημειώνονται και τα εξής: 
Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Θηβών νεαρός Ρομά λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (11/11/2023) μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν ως ύποπτο ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Αλιάρτου στη Βοιωτία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους Ρομά προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού, που εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο νεαρός Ρομά να πέσει νεκρός.

Στη λάθος πλευρά της ιστορίας (on the wrong side of history!). Σκίτσο του Erick Allie για το #CounterPoint:

Στον πάγο! Η σωστή πλευρά της ιστορίας έχει μόνο επεισόδια θερμά! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη:

Από τη λάθος πλευρά της επενδυτικής βαθμίδας! Σκίτσο του Soloup στο Ποντίκι. Με αφορμή την πρόσφατες αναβαθμίσεις της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα: 

Fitch: Επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα. Στην αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου (πιστοληπτικής ικανότητας) σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές (outlook), από ΒΒ+, προχώρησε ο οίκος Fitch, δίνοντας στην Ελλάδα, αργά το βράδυ της Παρασκευής (1/12), την επενδυτική βαθμίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου