7 Νοεμβρίου 2012

Borderlands 2 - Συμβουλές

Μετά το απρόσμενα επιτυχημένο Borderlands 1, η Gearbox επιστρέφει με το Borderlands 2, το οποίο τα περισσότερα reviews χαρακτηρίζουν ως "καλύτερο" και "περισσότερο" σε όλους τους τομείς. Η δυσκολία του παιχνιδιού έχει ανέβει όμως και αυτή - όχι σε εκνευριστικό βαθμό, αλλά αρκετά ώστε να μη μπορείτε πλέον να επιβιώσετε χωρίς ολίγη τακτική. Διαβάστε σε αυτό τον οδηγό, ο οποίος θα ενημερώνεται τακτικά, συμβουλές που θα διευκολύνουν την επιστροφή σας στον κόσμο της Pandora.


1. Τα βασικά

Όπως προείπα, χωρίς ολίγη τακτική, δύσκολα θα επιβιώσετε. Γι αυτό το λόγο καλό θα είναι να σας γίνουν ορισμένες βασικές πρακτικές δεύτερη φύση:
  • Καλυφθείτε: Είναι συνήθως εύκολο να αντιληφθείτε πότε θα ξεκινήσει μια μάχη, οπότε να παρατηρήστε εξαρχής τα σημεία στα οποία μπορείτε να κρυφθείτε προσωρινά, έτσι ώστε να ξαναγεμίσετε το όπλο σας. 
  • Οπισθοχωρίστε: Ακόμη πιο βασικό είναι να έχετε σχεδιάσει μια διαδρομή οπισθοχώρισης για όταν τα πράγματα γίνουν πραγματικά δύσκολα. Μη δοκιμάσετε να τρέξετε προς τα μπροστά για να αποφύγετε τους εχθρούς σας, γιατί θα πέσετε πάνω σε νέα γκρουπ εχθρών και η ζωή σας θα γίνει ακόμη δυσκολότερη! Μάλιστα μη ντρέπεστε να γυρίσετε την πλάτη στους εχθρούς σας και να κάνετε σπριντ προς τα πίσω, καθώς διαφορετικά κινδυνεύετε να κολλήσετε κάπου / σε κάτι που ποτέ δεν είχατε αντιληφθεί ότι θα σας εμπόδιζε (πέτρες, μικρές προεξοχές στο έδαφος, αόρατοι τοίχοι)
  • Κινηθείτε περιμετρικά: Η πιο εύκολη τακτική είναι να κινείστε πάντα περιμετρικά (τοίχο-τοίχο) σε κάθε μάχη και όχι στο κέντρο. Έτσι ποτέ δε θα σας περικυκλώσουν και θα αντιμετωπίζετε τους εχθρούς σας λίγους-λίγους αντί για όλους μαζί.
  • Κοιτάτε συνεχώς τον mini χάρτη σας: Οι χώροι στο Borderlands 2 δεν είναι τόσο απλοϊκοί όσο στο Borderlands 1. Υπάρχουν τόσα μικροαντικείμενα και τόσος "θόρυβος" στην οθόνη σας ανά πάσα στιγμή, που πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσετε πχ εκείνο το μικροσκοπικό έντομο που σας πλησίαζε κατά τη διάρκεια της μάχης. Η λύση είναι πολύ απλή: Κοιτάτε διαρκώς τον mini-χάρτη για τις κόκκινες κουκίδες που αποκαλύπτουν όλους τους εχθρούς σας.
  • Δεν είναι μόνο για επίθεση: Το ιδιαίτερο skill κάθε χαρακτήρα (deception, turret, gunzerking, phaselocking) είναι πολλές φορές καλό να χρησιμοποιείται σε στιγμές απελπισίας. Μη το σπαταλάτε σε εχθρούς που τους αντιμετωπίζεται εύκολα μόνοι σας και βρεθείτε την επόμενη στιγμή ξαφνικά μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο εχθρό και το skill σας σε cool-down! Ακόμη, αν πολλοί εχθροί σας περικυκλώσουν ταυτόχρονα, σχεδόν όλα τα skills μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μαζέψουν όλους τους εχθρούς σας μαζί σε ένα σημείο - ότι πρέπει για μία χειροβομβίδα δηλαδή.
  • Υποβοήθηση σκόπευσης: Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την σκόπευση σε FPS (First-person Shooter) παιχνίδια και ειδικά αν παίζετε σε κονσόλα, δεν είναι ντροπή από τα options να ενεργοποιήσετε την επιλογή aim assist. Έτσι όταν θα κοιτάτε προς την κατεύθυνση ενός εχθρού και πατάτε το πλήκτρο σκόπευσης, θα στοχεύετε ακριβώς στο κέντρο ενός εχθρού. Δύο απλές έξυπνες τακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι:
    • Σκοπεύετε τον εχθρό, ρίχνετε μερικές σφαίρες, σταματάτε να σκοπεύετε και κατευθείαν ξανασκοπεύετε. Έτσι οι κινούμενοι στόχοι θα είναι πολύ ευκολότεροι.
    • Όταν μάθετε που βρίσκονται τα ευάλωτα σημεία των εχθρών σας ("critical" spots) μπορείτε αμέσως αφότου σκοπεύσετε - και επομένως το στόχαστρο κεντράρει ακριβώς στο κέντρο του εχθρού σας - να σκοπεύσετε ελαφρώς προς την πλευρά του ευάλωτου σημείου πρωτού πυροβολήσετε. Για παράδειγμα σε ανθρώπινους εχθρούς, μπορείτε αμέσως αφότου πατήσετε το πλήκτρο σκόπευσης να μετακινήσετε ελαφρώς προς τα πάνω το σκόπευτρο πρωτού πυροβολήσετε, ώστε να πετύχετε το κεφάλι του εχθρού.
  • Side Quests: Κάντε όλα τα side-quests πριν τα quests που προχωρούν την ιστορία μπροστά ("story" quests). Έτσι θα είστε σε μεγαλύτερο level όταν θα αντιμετωπίσετε τις κρίσιμες αποστολές και όλα θα είναι πιο εύκολα γενικότερα καθώς προχωράτε παρακάτω στο παιχνίδι.
  • Οχήματα: Δεν είναι μόνο για μεταφορά, αφού μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να σκοτώσουν τους εχθρούς σας. Αν βλέπετε ότι δυσκολεύεστε, φροντίστε να βρίσκεστε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μέσα σε ένα. Ακόμη καλύτερα, παρκάρετέ το ακριβώς μπροστά στην είσοδο του χώρου που είναι το quest σας (όπου το παιχνίδι δε σας επιτρέπει να προχωρήσετε, παρά μόνο πεζοί) και αφού καθαρίσετε τους εχθρούς που είναι ορατοί από εκεί, συνεχίστε πεζοί. Όταν τα πράγματα γίνουν σκούρα, μπορείτε πάντα να τρέξετε πίσω στο όχημά σας και γρήγορα να σκοτώσετε τους εχθρούς που σας καταδιώκουν.
  • Badass Tokens: Πολλοί φαίνεται να τα ξεχνούν, αλλά στο Borderlands 2 υπάρχει στο μενού (τέρμα δεξιά) μία επιλογή που σας επιτρέπει να ξοδέψετε τα badass tokens που κερδίζετε σε μικρές αυξήσεις (ξεκινώντας από 1% και στη συνέχεια μειούμενες) όλων των διαθέσιμων στατιστικών κατηγοριών (gun damage, shield capacity, reload speed κ.α.). Αν θέλετε να αποκτήσετε σύντομα αρκετά tokens, μπορείτε να προσθέσετε έναν δεύτερο παίκτη (δε χρειάζεται να φέρετε τον φίλο σας, απλά συνδέστε ένα χειριστήριο ακόμη) και αρχίστε να κάνετε ανταλλαγές ή duels μαζί του. 
  • Τα παλιά σας όπλα: Μην τα πουλάτε όλα! Αν έχετε βρει κάτι εξαιρετικό που σας βοήθησε στα προηγούμενα levels και τώρα βρήκατε κάτι καλύτερο, μπορείτε να δώσετε το παλιό όπλο σε έναν άλλο χαρακτήρα σας. Γιατί να πουλήσετε εκείνο το εξαιρετικό μοβ/πορτοκαλί όπλο όταν μπορείτε να το δώσετε στον επόμενο χαρακτήρα σας; Απλώς αποθηκεύστε το στην αποθήκη του claptrap στην πόλη sanctuary και θα μπορείτε να το βρείτε με οποιονδήποτε χαρακτήρα σας εκεί.

2. Κλάσεις

Επιλογή κλάσης: Δυστυχώς όλες οι κλάσεις που μπορεί να διαλέξει ο παίκτης (commando, gunzerker, siren, assasin, mechromancer) δεν είναι εξίσου δυνατές στα χέρια αρχάριων παικτών. Αν και είναι θέμα προσωπικού στυλ, κατά γενική ομολογία ο commando και η mechromancer (διαθέσιμη μόνο σε όσους την έχουν αγοράσει ή έιχαν προπαραγγείλει το παιχνίδι) έχουν action skills τα οποία σας βγάζουν ευκολότερα από δύσκολες καταστάσεις. Η siren και ο gunzerker τείνουν να είναι μετρίας δυσκολίας επιλογές, ενώ ο assasin τείνει να είναι ιδιαίτερα δύσκολος στο ξεκίνημά του και γενικά απαιτεί περισσότερη στρατηγική.

Ορισμένες συμβουλές ανάλογα με την κλάση που διαλέξατε:
  • Gunzerker: Όταν κάνετε gunzerking, όσα όπλα δεν είναι στο χέρι σας αυτόματα ξαναγεμίζουν. Φροντίστε λοιπόν να αλλάζετε όπλα κατά τη διάρκεια του gunzerking, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να σταματήσετε για reload.
  • Assasin: Αν αντιμετωπίζεται πολλούς γρήγορους εχθρούς (συνήθως ζώα), μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το deception, να απομακρυνθείτε και να ρίξετε μια χειροβομβίδα στο ολόγραμμά σας. Δε θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τη χειροβομβίδα όσο το ολόγραμμά σας υπάρχει εκεί.

3. Elemental όπλα

Σε αντίθεση με το Borderlands 1, όπου τα elemental όπλα δεν ήταν δα και απαραίτητα, στο Borderlands 2 θα πρέπει να μάθετε γρήγορα τι element σκοτώνει γρηγορότερα ποιόν εχθρό:
  • Fire: Η φωτιά είναι ίσως το χρησιμότερο element στην αρχή, αφού σκοτώνει γρήγορα οποιοδήποτε εχθρό δεν έχει ασπίδα (shields) ή πανοπλία (armor). Κοινώς, ό,τι εχθρός έχει μόνο μια κόκκινη μπάρα πάνω από το κεφάλι του, επιτεθείτε με φωτιά. 
  • Corrosive: Το οξύ είναι ίσως το χρησιμότερο element στη συνέχεια του παιχνιδιού, καθώς σκοτώνει γρήγορα τους εχθρούς με πανοπλία, συνήθως κάθε λογής ρομπότ. Κοινώς, ό,τι εχθρός έχει μία κίτρινη μπάρα υγείας, επιτεθείτε με οξύ.
  • Shock: Ο ηλεκτρισμός είναι χρήσιμος για όσους εχθρούς έχουν ασπίδες. Κοινώς ό,τι εχθρός έχει μία δεύτερη μπλέ μπάρα υγείας, πάνω από την κανονική υγεία του. Χρησιμοποιείστε όπλο με shock και ύστερα αλλάξτε σε όπλο fire / corrosive, ώστε να τον αποτελειώσετε. Προσοχή όμως να μην αργήσετε ιδιαίτερα, καθώς η ασπίδα ξαναγεμίζει μετά από λίγο.
  • Explosive: Οι εκρηκτικές σφαίρες συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα προηγούμενα 3 elements. Αντί να προκαλούν ζημιά σε βάθος χρόνου, έχουν πιθανότητα να προκαλέσουν άμεση ζημιά σε άλλους εχθρούς που στέκονται δίπλα σε αυτόν που πυροβολείτε. Οπότε έχουν περισσότερο νόημα όταν οι εχθροί είναι κοντά ο ένας στον άλλον, όπως πχ σε στενούς διαδρόμους.
  • Slag: Καινούργιο element στο Borderlands 2, το οποίο ενισχύει τη δράση των υπόλοιπων όπλων. Πυροβολήστε έναν εχθρό με slag και όταν τον δείτε να γίνεται μοβ, αλλάξτε σε ένα άλλο όπλο χωρίς slag (είτε elemental, είτε με απλές σφαίρες) για να κάνετε εξτρά διπλάσιο damage στον εχθρό σας. Μία καλή τακτική είναι ένα σκοπευτικό όπλο (sniper rifle) με slag, το οποίο χρησιμοποιείτε στην αρχή κάθε μάχης από μακριά, ώστε μέχρι να πλησιάσει ο εχθρός να προλάβετε να αλλάξετε σε άλλο όπλο και να τον αποτελειώσετε γρήγορα. Ειδικά αν παίζετε μαζί με φίλους σας, ένας καλά θα κάνει να ξεκινάει κάνοντας slag όλους τους εχθρούς.
  • Εξαιρέσεις: Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στους παραπάνω κανόνες, όπως πχ κάποιοι εχθροί οι οποίοι είναι ήδη φλεγόμενοι και άρα είναι λογικό ότι η φωτιά δε θα τους πτοήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα δείτε χαρακτηριστικά τη φράση "resisted" από πάνω τους όταν τους χτυπάτε και καλό θα είναι να αλλάξετε όπλο.

Επειδή πάντως είναι δύσκολο να κουβαλάτε ταυτόχρονα όπλα / χειροβομβίδες για κάθε element, επικεντρωθείτε κυρίως σε fire και corrosive όπλα, με τουλάχιστον ένα όπλο που κάνει γρήγορα slag και τουλάχιστον ένα με δυνατό shock. Ορισμένα ρομπότ μπορούν να κατασκευάσουν άλλα ρομπότ (constructors), οπότε και ένα δυνατό corrosive όπλο (π.χ. ένα ρουκετοβόλο - launcher) είναι καλύ ιδέα για να τελειώνετε γρήγορα & ανώδυνα.

Για όσους ενδιαφέρονται, τα μαθηματικά πίσω από το damage των elemental όπλων είναι ως εξής (υποθέτω πως έχουμε ένα όπλο με βασικό damage 1000):

Playthrough 1:
  • Εναντίoν απλής ενέργειας (κόκκινη μπάρα εχθρού)
    • Fire: 1500 (δηλ. πολλαπλασιαστής Χ 1,5 κ.ο.κ.)
    • Shock: 1000
    • Corrosive: 900
    • Απλές σφαίρες: 1000
  • Εναντίον ασπίδας (μπλέ μπάρα εχθρού)
    • Shock: 2000
    • Fire: 750
    • Corrosive: 750
    • Απλές σφαίρες: 1000
  • Εναντίoν πανοπλίας (κίτρινη μπάρα εχθρού)
    • Corrosive: 1500
    • Shock: 1000
    • Fire: 750
    • Απλές σφαίρες: 1000
Playthrough 2:
  • Εναντίoν απλής ενέργειας (κόκκινη μπάρα εχθρού)
    • Fire: 1750
    • Shock: 1000
    • Corrosive: 600
    • Απλές σφαίρες: 1000
  • Εναντίον ασπίδας (μπλέ μπάρα εχθρού)
    • Shock: 2400
    • Fire: 400
    • Corrosive: 400
    • Απλές σφαίρες: 1000
  • Εναντίoν πανοπλίας (κίτρινη μπάρα εχθρού)
    • Corrosive: 1750
    • Shock: 1000
    • Fire: 400
    • Απλές σφαίρες: 1000
Γενικά το συνολικό damage που θα κάνετε υπολογίζεται ως εξής:
= {[(Πολλαπλασιαστές skills + badass + class mod + relic) X (Βασικό damage όπλου)] + (Damage από Amp Shield)} Χ (Πολλαπλασιαστής"Bonus Elemental Damage") Χ (Elemental πολλαπλασιαστής) Χ (Πολλαπλασιαστής Critical Hit) X (Slag πολλαπλασιαστής)

  • Ο πολλαπλασιαστής "Bonus Elemental Damage" είναι πάντα 1,5 για όπλα που το γράφουν στην περιγραφή τους.
  • Ο πολλαπλασιαστής Critical Hit είναι 1,66 για assault rifles, 3 για sniper rifles και 2 για pistols και shotguns. Εξαίρεση αποτελούν τα όπλα Jacobs, για τα οποία οι πολλαπλασιαστές Critical Hit είναι 2,3 για assault rifles, 5,2 για sniper rifles και 2,5 για pistols και shotguns

4. Looting

Λεφτά, όπλα και κάθε λογής άλλα αντικείμενα. Το Borderlands 1 δημιουργήθηκε για να σας εθίσει με την ποσότητά τους και το Borderlands 2 έρχεται με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις!
  • Βαλίτσες, ψυγεία, τουλέτες, πλυντήρια, φοριαμοί κ.α. Ότι λάμπει με πράσινο χρώμα (ακόμη και όσα εκρυγνύονται) κρύβει μέσα του λεφτά, σφαίρες, αντικείμενα και - το σημαντικότερο - eridium. Το eridium είναι εκείνες οι μόβ μπάρες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην πόλη Sanctuary για να αγοράσετε upgrades. Ξεκινήστε με upgrades για το πόσα αντικείμενα μπορείτε να κουβαλάτε μαζί σας, καθώς είναι σημαντικό τόσο για να βγάλετε περισσότερα χρήματα (πουλόντας τα όπλα που θα φέρνετε πίσω από τις αποστολές σας), όσο και για να μπορείτε να έχετε μαζί σας πολλά όπλα για όλες τις καταστάσεις. Θα βρείτε περισσότερο eridium ψάχνοντας έτσι, παρά από τους εχθρούς που σκοτώνετε.
  • Ψηλά και δύσβατα σημεία: Το παιχνίδι ανταμοίβει την περιέργεια. Ψάξτε σε κάθε ψηλή στέγη και απόμερο σημείο. Θα βρείτε πολλές φορές ακόμη και εξαιρετικά όπλα!
  • Οι κουλοχέρηδες στο bar Moxxis: Περιέργως, τα χρήματα που θα μαζεύετε πολλές φορές δε θα έχετε τι να τα κάνετε! Αφού τα πυρομαχικά είναι φθηνά και τα μαγαζιά σπάνια πουλάνε κάτι εξαιρετικό, η αντιπρότασή μας είναι να τζογάρετε! Το κόστος και τα βραβεία είναι ανάλογα με το έχετε προχωρήσει στην ιστορία του παιχνιδιού (οι απλές αποστολές δε μετράνε τόσο). Οι πιθανότητες να κερδίσετε κάτι έχουν ως εξής:
    • 1 κουδούνι + 2 ίδια σύμβολα= Λεφτά (23,3%)
    • 2 κουδούνια + 1 σύμβολο= Περισσότερα λεφτά (~0,9%)
    • 3 κουδούνια = Ακόμη περισσότερα λεφτά (~0,04%)
    • 2 ίδια σύμβολα + 1 άλλο σύμβολο = Όπλο (άσπρης κατηγορίας, η χειρότερη) (~20%)
    • 3 κεράσια = Όπλο (πράσινης κατηγορία, καλύτερη από την άσπρη) (~14,2%)
    • 3 πόδια = Όπλο (μπλέ κατηγορίας, καλύτερη από την πράσινη) (~1,5%)
    • 3 φάτσες Marcus = Όπλο (μοβ κατηγορίας, καλύτερη από την μπλέ) (~0,2%)
    • 3 σύμβολα borderlands = Όπλο (πορτοκαλί κατηγορία, η καλύτερη) (~0,02%)
    • 3 μονά eridium = 4 eridium (~2,7%)
    • 3 διπλά eridium = 8 eridium (~0,7%)
    • 3 τριπλά eridium = 12 eridium (~0,2%)



    • 3 εφτάρια = ένα skin (~4,4%)
    • 3 ληστές = χειροβομβίδα που θα σκάσει στα χέρια σας - τρέξτε μακριά ! (~10,7%)
    • Τέλος η πιθανότητα να μην κερδίσετε απολύτως τίποτα (3 διαφορετικά σύμβολα κλπ) είναι 21%
  • Golden Keys: Αν έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό το περίεργο μπαούλο στο κέντρο της πόλης Sanctuary, πρόκειται για ένα ειδικό μπαούλο που ανοίγει μόνο με τα λεγόμενα golden keys. Όσοι προπαρήγγειλαν το παιχνίδι έχουν αυτομάτως 1 golden key. Όλοι όμως μπορούν να δημιουργήσουν στο internet έναν λογαριασμό shift στο site της Gearbox και μέσα από το παιχνίδι να τον συνδέσουν με το προφίλ τους, για να λάβουν 1 golden key. Τέλος μπορείτε να παρακολουθείτε την gearbox στο twitter, το facebook ή το youtube, όπου αρκετά συχνά μοιράζουν golden keys. Με τα περισσότερα golden keys θα βρείτε ένα όπλο / αντικείμενο μοβ σπανιότητας, κατάλληλο για το level που βρίσκεται ο χαρακτήρας σας εκείνη τη στιγμή - σκεφθείτε λοιπόν προσεκτικά πότε θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε!

5. Εχθροί

Γενικά αποφύγετε παλεύετε με εχθρούς 3 επίπεδα πάνω από το δικό σας, το damage σας μειώνεται ως εξής:
  • 1-2 επίπεδα πιο πάνω από εσας: 0% μείωση damage
  • 3 επίπεδα: 17,4% μείωση damage
  • 4: 27,6%
  • 5: 31,3%
  • 6: 43,2%
  • 7: 48,5%
  • 8: 53,6%
  • 9: 58,6%
  • κοκ.. 20+ επίπεδα πάνω από εσάς δεν θα κάνετε καθόλου damage

Ξεχωριστές τακτικές για κάθε εχθρό:
  • Goliaths: Σημαδέψτε το κράνος του και απομακρυνθείτε γρήγορα! Ο Goliath θα αρχίσει να χτυπάει όποιον βρει μπροστά του (φίλο ή εχθρό) και με κάθε kill θα γίνεται όλο και δυνατότερος. Αν μάλιστα φροντίσετε να τον βοηθάτε στο έργο του (πχ αποδυναμώνοντας από μακριά τους αντιπάλους του), στο τέλος θα έχετε μείνει με τον ίδιο ως μοναδικό εχθρό, ο οποίος μάλιστα - αν έχει σκοτώσει αρκετούς αντιπάλους ώστε να αναβαθμιστεί σε GOD-liath - θα αφήσει πίσω του ένα όπλο τουλάχιστον μπλε σπανιότητας μόλις τον σκοτώσετε.
  • Crystalisks: Μην χαραμίζετε τις σφαίρες σας (θα χρειαστείτε πολλές και θα δυσκολευθείτε να σκοπεύετε μόνο στα συγκεκριμένα σημεία των ποδιών τους που είναι τρωτά). Τρέξτε κατά πάνω τους γρήγορα και χτυπήστε με melee καθένα από τα τρία αδύνατα σημεία τους.
  • Αδύναμοι εχθροί: Σε περίπτωση που βρεθείτε στη μέση μιας δύσκολης μάχης και όλα δείχνουν πως θα πεθάνετε σύντομα, φροντίστε να βρεθείτε δίπλα στον πιο αδύναμο εχθρό και όσο προλαβαίνετε αποδυναμώστε τον, αλλά μην τον σκοτώσετε! Όταν τελειώσει η ενέργειά σας και βρεθείτε στην κατάσταση "Fight for your life", βγάλτε το δυνατότερο όπλο σας και αποτελειώστε τον, ώστε να ξανασηκωθείτε αμέσως. Αν παίζεται ως commando, έχετε τη δυνατότητα να του ρίξετε και χειροβομβίδα.

6. Διάφορα

Διάφορες άλλες μικρές συμβουλές που δεν ταιριάζουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες, αλλά θα σας βοηθήσουν και αυτές:
  • Michael Mamaril: Στην πραγματική ζωή ήταν ένας 22χρονος φανατικός φαν του Borderlands 1, ο οποίος πέθανε από καρκίνο. Στο παιχνίδι, φρόντισαν να τον τιμήσουν δίνοντας το όνομά του σε έναν χαρακτήρα στην πόλη Sanctuary. Αν τον εντοπίσετε (~10% πιθανότητα να τον πετύχετε σε κάθε σας επίσκεψη στο Sanctuary - στο xbox όμως εμφανίζεται πολύ συχνότερα στην αρχή του παιχνιδιού), θα σας ανταμείψει με ένα δωρεάν όπλο κάθε φορά, συχνά μπλέ ή μοβ σπανιότητας! Συχνάζει στα εξής μέρη:
    • Εφημεριδοπώλης στο κέντρο της πόλης
    • Χειρουργείο του Dr. Zed
    • Στα σκαλοπάτια δίπλα στην αποθήκη του Claptrap
    • Στο αρχηγείο των Crimson Raiders
    • Στον οπλέμπορο Marcus
    • Έξω από την πόρτα του Crazy Earl (όπου αγοράζετε τα upgrades με eridium)
    • Στους κουλοχέρηδες στο bar Moxxis
    • Στο πιάνο στο bar Moxxis
    • Στον σκουπιδοτενεκέ κοντά στο Moxxis (κατεβαίνετε τα μεγάλα σκαλοπάτια, λίγο ευθεία και μετά αριστερά)
  • Αλλαγή skills: Για όσους δεν το γνωρίζουν, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τα skills σας με ένα μικρό χρηματικό κόστος. Αν λοιπόν νοιώθετε ότι κάνατε λάθος επιλογές ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, επισκεφθείτε μέσα στο παιχνίδι ένα από τα μηχανήματα που σας επιτρέπουν να αλλάξετε την εμφάνισή σας (στην αρχή υπάρχει ένα στο liars berg και ένα στο sanctuary) και στο κάτω μέρος θα δείτε την συγκεκριμένη επιλογή.
  • Class Mods: Τα class mods προσθέτουν βαθμούς διαφόρων skills στο χαρακτήρα σας, αλλά ΜΟΝΟ αν έχετε βάλει από μόνοι σας τουλάχιστον 1 βαθμό στα συγκεκριμένα skills! Ένα class mod που προσθέτει 5 πόντους σε ένα καταπληκτικό skill δε θα σας βοηθήσει καθόλου αν δεν έχετε τουλάχιστον 1 πόντο ήδη σε αυτό το skill.
  • Γρήγορο leveling, με φίλους: Σε περίπτωση που κάποιος φίλος σας τελειώσει το παιχνίδι και ξεκινήσει από την αρχή σε True Vault Hunter Mode, μπείτε με έναν καινούργιο χαρακτήρα στο παιχνίδι του και για κάθε τι που κάνει εκείνος θα κερδίζετε πάρα πολλά xp (experience).  Παράδειγμα για την πρώτη ασήμαντη αποστολή (όπου βρίσκετε το πρώτο σας όπλο) θα κερδίσετε κατευθείαν 5 levels!
  • Εύκολες μάχες με bosses (αρχηγοί), με φίλους: Για να ξεκινήσει η μάχη με κάποιον boss, συνήθως πρέπει να πέσετε σε μία απομονομένη αρένα, από την οποία δεν μπορείτε στη συνέχεια να ξεφύγετε. Αυτό δε σημαίνει όμως πως θα πρέπει και οι φίλοι σας να σας ακολουθήσουν! Αφήστε πίσω τον φίλο / τους φίλους σας, οι οποίοι θα μπορούν πλέον από μία ασφαλή θέση να πυροβολούν τον boss.
(Τα εύσημα για τους μαθηματικούς υπολογισμούς στον χρήστη Bahroo3 του επίσημου forum του Borderlands)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου