8 Νοεμβρίου 2012

Κον Μπεντίτ: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αλλά της λείπει η προοπτική

«Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι πιθανή, γιατί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα την αποτρέψει. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει για το ποια είναι η προοπτική της χώρας. Το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι πολύ σκληρό χωρίς να δίνει προοπτική στην Ελλάδα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, με δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο Εurope 1.

Σε ερώτηση, εάν ο ελληνικός λαός θα αντέξει τα νέα «βίαια μέτρα», ο κ. Κον Μπεντίτ απάντησε: «Όχι, η τρελή λογική αυτού του κόσμου ολοκληρώνεται με αυτό που επιχειρείται να επιβληθεί στους Έλληνες σήμερα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τα δύο-τρία τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σχέδιο, όταν μάλιστα, επειδή δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, δέχονται το χτύπημα αυτοί που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή οι μισθωτοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «αυτό που μοιάζει να μην έχει γίνει κατανοητό, είναι η αναγκαιότητα άμεσης μεταρρύθμισης της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια, τα οποία θα πρέπει μάλιστα να αυξηθούν, για να δοθεί νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Αναφέρθηκε και στον τομέα της ενέργειας στον οποίον η Ελλάδα έχει μεγάλη εξάρτηση αφού εισάγει το 90% της ενέργειας που έχει ανάγκη. «Ξέρω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αέρας, δεν υπάρχει ήλιος... είναι πιο εύκολο να μιλάμε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σουηδία παρά στην Ελλάδα», πρόσθεσε ειρωνικά.

Για τον ευρωβουλευτή, «το λάθος βρίσκεται στην έλλειψη προοπτικής για την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην έλλειψη προοπτικής για την απασχόληση, ιδιαίτερα για τους νέους, το 50% των οποίων είναι άνεργοι».

«Παράλληλα, δεν έχει κατορθωθεί να ξεκινήσει ακόμα ουσιαστική συζήτηση για την πάταξη των δύο μεγάλων δεινών της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

_________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr/
Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου