3 Νοεμβρίου 2012

«Ναι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει η κυβέρνηση Ομπάμα

Η κυβέρνηση Ομπάμα, λίγα 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. 
Συγκεκριμένα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Mega. 
Δηλαδή η κυβέρνηση Ομπάμα συντάσσεται με τη θέση του ΔΝΤ.

Ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Mega, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα, καθώς - όπως είπε - λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και κάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και η Ελλάδα θα αναλάβει - όπως είπε - νέα δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εάν ο Μπαράκ Ομπάμα καταφέρει να επανεκλεγεί τότε θα επιχειρήσει να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με στόχο να προστατεύσει το πρόγραμμα σταθερότητας των ΗΠA.

Πηγή: news.in.gr/economy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου