30 Δεκεμβρίου 2014

Μοσχοβισί: Ελπίζουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

"Ελπίζουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ" τηρώντας τις δεσμεύσεις της, όποιο και αν είναι το κόμμα που θα κερδίσει στις εκλογές, τόνισε ο γάλλος επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl. Φυσικά υπονοούσε ότι ο κίνδυνος του Grexit είναι πλέον αυξημένος. 

"Όποιο κι αν είναι το κόμμα που θα κερδίσει οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την Ελλάδα θα πρέπει να τηρηθούν. Αυτό είναι όλο. Μετά είναι οι Έλληνες που πρέπει να επιλέξουν ελεύθερα. Το επαναλαμβάνω, το μέλλον το έχουν στα χέρια τους", είπε ο 
Πιερ Μοσχοβισί.
Σημείωσε ακόμη ότι "επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη" κάτι που θα είναι καλό και για τις δυο πλευρές με "σεβασμό των δεσμεύσεων και πάνω απ όλα στον δρόμο της ανάπτυξης" ενώ υπογράμμισε ότι "ο ελληνικός λαός έκανε προσπάθειες που αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς". 

Υπενθυμίζεται, ότι σε ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί προ ολίγων ημερών και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της» είχε τονίσει, προειδοποιώντας πως αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Οι παρεμβάσεις (έμμεσες πλην σαφείς), των ευρωπαίων φίλων μας, έχουν ήδη αρχίσει.

Πηγές: Οι δηλώσεις Μοσχοβισί και Σόιμπλε από το www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου