15 Δεκεμβρίου 2014

WSJ: Τα τρία σενάρια που προβλέπουν οι αγορές αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν τρεις «σχολές σκέψης» ως προς το τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας στις αρχές του επόμενου έτους υποστηρίζει η Wall Street Journal: 

  • Ορισμένοι υποστηρίζουν πως δεν έχει πιθανότητα να κερδίσει στην αντιπαράθεση με την τρόικα και έτσι θα καταλήξει εσκεμμένα ή κατά λάθος να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.
  • Άλλοι πολιτικοί παρατηρητές λένε πως ο κ. Τσίπρας είναι πιθανότερο να ακολουθήσει τη μακρά και επαίσχυντη ελληνική παράδοση της απόρριψης των πιο ανόητων πολιτικών και ακραίων απαιτήσεων τη στιγμή που θα εκλεγεί - όπως έκανε και ο κ. Σαμαράς το 2012.
  • Η τρίτη σχολή σκέψης λέει ότι ο κ. Τσίπρας πράγματι θα κάνει αναστροφή, όμως όχι γρήγορα. Οι επενδυτές φαίνεται να στοιχηματίζουν πως η Ελλάδα μόνη της θα επωμιστεί τις συνέπειες του κ. Τσίπρα με μια καθυστερημένη ανάκαμψη και βραδύτερη πτώση της ανεργίας.

«Το αν αξίζει να καταβληθεί αυτό το τίμημα ώστε να ξεφορτωθεί η Ελλάδα τις πολιτικές ελίτ, τις οποίες πολλοί κατηγορούν για την κρίση -ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαλείψει αντί να διαιωνίσει το πελατειακό σύστημα και τη διαφθορά που πολλοί σχετίζουν με αυτές τις ελίτ- είναι κάτι που μόνο οι Έλληνες μπορούν να κρίνουν», καταλήγει το δημοσίευμα της Wall Street Journal. 


Πηγές: tovima.gr και euro2day.gr 
Περισσότερα στα:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=659616
http://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/1284979/oi-treis-epiloges-tsipra-kai-poio-senario-paizoyn.html

1 σχόλιο: