4 Σεπτεμβρίου 2018

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Aννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία, σημείωσε η Αννα Κορακάκη, επιβεβαιώνοντας ότι ανήκει στην «αφρόκρεμα» της διεθνούς σκοποβολής. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με αεροβόλο πιστόλι 10μ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στην πόλη, Τσανγκουον της Νότιας Κορέας.

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κορακάκη στην διοργάνωση της Κορέας, «ισοδυναμεί» και με «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

Η Κορακάκη πρώτευσε με 241,1 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Ζοράνα Αρούνοβιτς από την Σερβία με 239,8 στη δεύτερη θέση και η «οικοδέσποινα», Μπόμι Κιμ από την Κορέα, με 218,8 στην τρίτη θέση. 


Σε όλο τον αγώνα η πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη και προκρίθηκε στον τελικό ως δεύτερη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιδώσεις στον τελικό στα σκορ των γυναικών άγγιξαν αντρικές επιδόσεις.

Είναι η πρώτη φορά που η Άννα Κορακάκη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια κόσμου στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ., καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση συμμετείχε ως νεάνιδα.

Η ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια κόσμου θα συνεχίσει την προσπάθειά της στη διοργάνωση της Ν. Κορέας και θα διεκδικήσει μετάλλιο και στο σπορ πιστόλι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sport-fm.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή (0
9.08.2016)
Άννα Κορακάκη: Η κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής στον κόσμο (
18.01.2017)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου