20 Σεπτεμβρίου 2018

Σε ψυχίατρο στέλνει γαλλικό δικαστήριο τη Μαρίν Λεπέν

Για «διανομή βίαιων εικόνων» κατηγορείται η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίν Λεπέν, και παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση!

Η Μαρίν Λεπέν αντέδρασε σήμερα στην απόφαση γαλλίδας δικαστή να της επιβάλει να πραγματοποιήσει ψυχιατρική εξέταση επειδή τον Δεκέμβριο 2015 είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN) δημοσιοποιώντας τη δικαστική απόφαση γι' αυτή την εξέταση.

Η δικαστική απόφαση φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων». Με την απόφαση, η Λεπέν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες». 
Η εξέταση αυτή έχει κυρίως στόχο να επιβεβαιωθεί «αν (η Λεπέν) είναι σε θέση να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει στις ερωτήσεις» και αν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερομένης».

«Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η 'δικαιοσύνη' με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!», έγραψε ακόμη στο Twitter η φιναλίστ των προεδρικών εκλογών του 2017. 


Το ιστορικό της ανάρτησης 

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 η Μαρίν Λεπέν είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ως απάντηση στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν, τον οποίο κατηγορούσε ότι «έκανε έναν παραλληλισμό» ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και το Εθνικό Μέτωπο (FN).

Η Λεπέν έκανε λόγο για «απαράδεκτη παρεκτροπή» και για «αποτρόπαιες δηλώσεις» και, αναφέροντας τον δημοσιογράφο, ανήρτησε στον λογαριασμό της τρεις φωτογραφίες με το κείμενο «Αυτό είναι το Νταές!». Οι φωτογραφίες εικόνιζαν έναν σύρο στρατιώτη να συνθλίβεται ζωντανός κάτω από τις ερπύστριες άρματος μάχης, έναν ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός μέσα σ' ένα κλουβί και μια φωτογραφία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ με το σώμα του αποκεφαλισμένο και το κεφάλι τοποθετημένο στην πλάτη.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι* που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν αμέσως κατακραυγή μεταξύ των πολιτικών, αλλά και πέραν αυτών. Η εισαγγελία της Ναντέρ άρχισε την ίδια μέρα έρευνα για «διανομή βίαιων εικόνων» αφού ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει τις φωτογραφίες.

Πηγή: kathimerini.gr 

*Σχετική ανάρτηση: Τρομοκρατικές επιθέσεις αιματοκύλησαν το Παρίσι (14.11.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου