9 Αυγούστου 2016

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή

Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής. Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτισε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ριο της Βραζιλίας. 

Η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό και εκεί αντιμετώπισε την 34χρονη Γερμανίδα, Μόνικα Χαρς. Υστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση και εντυπωσιακή ψυχραιμία νίκησε με 8-6. Στον μικρό τελικό, η Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία) νίκησε την Κινέζα, Ζανγκ με 8-4 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής .


Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, μετά το χάλκινο, δυο μέρες πριν, στα 10μ. στο αεροβόλο πιστόλι. Είναι ίσως η πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια.

Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Μπράβο Άννα !!!

Σχετική ανάρτηση:
Ρίο: Η Κορακάκη χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου