30 Απριλίου 2019

Απρίλιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Απριλίου που ξεχωρίσαμε από την ελληνική επικαιρότητα, με χρονολογική σειρά: 

Αριστερά, σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (3.4.2019).
Πάνω από 140 Έλληνες επιχειρηματίες συνόδευσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια... Τι έκανε όμως ο Τσίπρας και το "κεφάλαιο" στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ; Μια απάντηση (με βάση το "Κεφάλαιο" του Μαρξ) από τον ΚΥΡ.

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (4.4.2019). Προβλήματα στις επενδύσεις της κινέζικης Cosco μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να κηρύξει μέρος του Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο, γιατί ... "από κάτω είναι θαμένα εργατικά δικαιώματα"!

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή"(7.4.2019). Έτος Ανδρέα Παπανδρέου το 2019. Εκατό χρόνια από τη γέννησή (5.2.1919) ενός ηγέτη. Ή "ένας μεσαίωνας από την αναγγένηση ενός διαφωτιστή"! με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (10.4.2019). Ο Αλέξης Τσίπρας ανακατεύει το σκάνδαλο Novartis αλλά εκείνο ...στραβώνει! (προσέξτε τον αναγραμματισμό). Ήδη για τους 4 (από τους 10) πολιτικούς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και, με εξαίρεση τον Λοβέρδο, ακολουθεί σύντομα και των υπολοίπων: 

Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου στην "efsyn.gr" (14.4.2019). Στο "αρχείο" σπρώχνει η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη και το "σκάνδαλο Novartis"! Ήδη η υπόθεση για 4 από τους 10 πολιτικούς έκλεισε. 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (19.4.2019) με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Η Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως τα Εξάρχεια είναι η… Μονμάρτη της Αθήνας! και η Περιφέρειάρχης Αττικής, Ρενα Δούρου, πως η Παναγιά των Παρισίων είναι το... "Μάτι" της Γαλλίας! Συμβαίνουν και εις Παρισίους! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (21.4.2019). Όχι μόνο προεκλογική περίοδος, αλλά άρχισε και η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στη δεξαμενή της Εφορίας λοιπόν! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή"(24.4.2019). Η νέα χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του ΑΜΕΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου και η στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τον Α Τσίπρα. 

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου (25.4.2019). Οι «ίσες ευκαιρίες»... με αφορμή την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του ΑΜΕΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (27.4.2019). Εν όψει του Πάσχα (28.4.2019) το βάψιμο, από τον Αλέξη με το ηθικό πλεονέκτημα, των χρυσών αυγών από αλανιάρα κότα (...Πολάκης)

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Takis Ant για το afirimeno.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου