28 Φεβρουαρίου 2019

Φεβρουάριος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Φεβρουαρίου από την ελληνική επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε. Στο επίκεντρο της σάτιρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank και όσα επακολούθησαν. Επάνω αριστερά, σχετικό με το δάνειο Πολάκη, σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (18.2.2019).

Ακολουθούν 9 ακόμη σκίτσα (με χρονολογική σειρά): 

Σκίτσο του ΚΥΡ στο "i-kyr.gr" (4.2.2019).Τι κάνουν κάθε μέρα οι "πατέρες του έθνους" στην Ελλάδα; Μια άποψη...

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα Συντακτών(7.2.2019). Μας Ψεκάζουν! Με ...Καρέκλες (υπουργικές, βουλευτικές κλπ), στη Βουλή! 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (11.2.2019). Στις αρχές του μήνα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ΠαύλοςΠολάκης, βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης, χόρεψε το βαρύ ζεϊμπέκικοστο τραγούδι «βρέχει φωτιά στην στράτα μου», με τσιγάρο στο στόμα και ακολούθησε η ανάρτηση: «Ετςι για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!». Εν τω μεταξύ δεκάδες είναι οι θάνατοι από την γρίπη στη χώρα μας... 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (13.2.2019). Το ...σύνταγμα Τσίπρα, κομμένο και ραμένο στα μέτρα του (στις κομματικές του σκοπιμότητες), με τη βοήθεια του Κατρούγκαλου! Τι θα φορέσει ο ...Κούλης (Μητσοτάκης)! 

Σκίτσο είναι του Πέτρου ΤσιολάκηΗ Ελευθερία Χατζηγεωργίου από τις 15.2.2019 (τελευταίος ανασχηματισμός) είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, μια υπουργοποίηση που πολύ σχολιάστηκε. Έχει προσφέρει πολλά: κρατούσε την ομπρέλα στον πρωθυπουργό! 

Και η σχετική φωτογραφία: 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (20.02.19). Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ηχογράφησε και δημοσιοποίησε διάλογό του, σχετικά με το δανειό του από την Τράπεζα Αττικής, με τον Γιάννη Στουρνάρα χωρίς τη συναίνεσή του, όπως υποστηρίζει ο διοικητής της ΤτΕ που έκανε λόγο για Βάναυση θεσμική εκτροπή από τον Πολάκη:

Σημειώνεται ότι πήρε ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καταναλωτικό δάνειο από την Attica Bank 100.000 ευρώ «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» αφού ο υπουργικός μισθός των €7.000 πλέον εκείνος της "σκληρά" εργαζόμενης γυναίκας του δεν επαρκεί! Έτσι υποστηρίζει. 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (21.2.2019). Σχέσεις ...στοργής Τσίπρα - Πολάκη. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (24.02.19). Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του Πολακη ο Διονύσης Σαββόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ σε σκωπτικό τόνο: «Στην γειτονιά μου όταν ήμουν μικρός φέρνανε μια αρκούδα για να χορεύει να κάνει την Βουγιουκλάκη και ο αρκουδιάρης μου θυμίζει τον Πολάκη. Έχουν μια ομοιότητα»:

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (25.2.2019). Στο κάλεσμα του Τσίπρα ή ...όσα φέρνει ο άνεμος!

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Ιανουάριος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου