30 Σεπτεμβρίου 2019

Σεπτέμβριος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Το έργο, θετικό αλλά και γκάφες, της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Νέα Υόρκη, ήταν στο επίκεντρο της ελληνικής επικαιρότητας τον Σεπτέμβριο. Εδώ, δέκα σκίτσα του μήνα που ξεχωρίσαμε:

Επάνω αριστερά σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (7.9.2019). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέει στην 84η ΔΕΘ ότι εκείνος τα κατάφερε! Έγινε πρωθυπουργός! Σειρά μας τώρα να τα καταφέρουμε... 


Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά: 

Σκίτσο του ΚΥΡ στο "i-kyr.gr" (2.9.2019). Βαρετή και μονότονη η ΝΔ, τουλάχιστον για τη σάτιρα! Οι "γραφικότητες" του ΣΥΡΙΖΑ μας λείπουν!

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην "Εφ.Συν" (5.9.2019). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως "καρυάτιδα" με αφορμή την ατυχή πρόταση του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στον Observer, προς στον Βρετανό πρωθυπουργό: «Να σταλούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, ως δάνειο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα»!. 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο "protagon.gr" (7.9.2019). «Η ιστορία πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης» είπε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Και ο "μπαμπάς" το εφαρμόζει στο παιδί του! Σημείωση (για την ιστορία): Στο μπάσκετ στην Κίνα η εθνική μας ομάδα έχασε από την Βραζιλία με 79-78 και από τις ΗΠΑ με 69-53.

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (12.9.2019). «Κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στη διαχείριση της υπόθεσης της Novartis. Μεταξύ αυτών και ο Ρασπούτιν! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (15.9.2019). Η "ανάπτυξη που έρχεται" του Άδωνι Γεωργιάδη... Αλλά στα «Ωραία» της Ημέρας για την ανάπτυξη ήταν και η φράση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών, αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη»! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (18.9.2019). Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής μόνο για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο (Ρασπούτιν), για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, και όχι για τον Αλέξη Τσίπρα πρότεινε η ΝΔ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για δειλία!

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (19.9.2019). Χωρίς ιθαγένεια και θρήσκευμα τα απολυτήρια των μαθητών. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για "ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών".

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (23.9.2019). Συνεχίζει τον πολέμο κατά της οικογενειοκρατίας η οικογένεια Μητσοτάκη! Μετά τις θέσεις του πρωθυπουργού και δημάρχου Αθηναίων, τώρα και προσπάθεια για σταθμό Μετρό «Παύλος Μπακογιάννης»!
που ευτυχώς μετά τις αντιδράσεις δεν προχώρησε.


Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Στον περιορισμό των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών συμφώνησαν στις 25.9.2019 στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το σκίτσο οι δυο ηγέτες δίνουν το χέρι, αλλά και "χέρι βοήθειας" σε πρόσφυγες και μετανάστες! 

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Επιλογή από Takis Ant για το afirimeno.com 

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου