19 Αυγούστου 2012

Στην παραλία του Λαγκούβαρδου

 Λαγκούβαρδος (Lagouvardos Beach) : Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας στο Ιόνιο. Είναι ένας μικρός όρμος περίπου δύο χιλιομέτρων, με λεπτή λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, βράχια δεξιά και αριστερά και πεύκα στο βάθος. 

Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο που ενώνει την Μαραθόπολη (Μάραθο) με τα Φιλιατρά, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το Μάραθο με τις περίφημες ψαροταβέρνες του. 

Η παραλία του Λαγκούβαρδου έχει πάρει το όνομά της, από τον ομώνυμο χείμαρρο που εκβάλλει στη βορινή πλευρά της. 




Καλύτερες ώρες για μπάνιο ή κολύμπι είναι το πρωί ή αργά το απόγευμα. Ο αμμώδης βυθός της παραλίας, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την ακτή, ξεβαθαίνει και μπορεί κάποιος να περπατήσει και πάλι.
 




Όταν φυσά δυτικός ή βορειοδυτικός ισχυρός άνεμος, σχηματίζονται μεγάλα κύματα, και απαιτείται κάποια προσοχή λόγω των θαλασσίων ρευμάτων και της ιδιομορφίας του βυθού. Είναι ιδανικό μέρος για board surfing και wind surfing. 




Το καλοκαίρι υπάρχουν οι σχετικές ανέσεις: Καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες που μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιεί πληρώνοντας μόνο τον καφέ ή το αναψυκτικό του. Επίσης ντους και καμπίνες για να αλλάξει κάποιος.


Αξίζει, όχι μια αλλά πολλές φορές, να την επισκεφτεί κάποιος.

Φωτογραφίες και κείμενα: TakisAnt
Για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου