4 Αυγούστου 2012

Τα Χάλκινα Ελληνικά Ολυμπιακά μετάλλια στο Λονδίνο

 Δύο χάλκινα μετάλλια, μέχρι στιγμής, μετράει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. 

Το πρώτο μας το φέρνει ο τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης και το δεύτερο η Αλεξάνδρα Τσιάβου μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. 
Λίγο πιο αναλυτικά: 

 «Χάλκινος» ο Ηλίας Ηλιάδης 

Ο τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, καθώς νίκησε με yuko (1-0) τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 90 κιλών.

«Εδειξα το εθνόσημο μετά τη νίκη μου γιατί είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνά η Ελλάδα», δήλωσε ο Ηλιάδης μετά το τέλος του αγώνα.

Αυτό είναι το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο του Ηλιάδη για τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το χρυσό της Αθήνας το 2004 στην κατηγορία των 81 κιλών τότε.

 Έχει κατακτήσει επίσης το Χρυσό μετάλλιο δυο φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην κατηγορά των 90 κιλών, το 2010 και το 2011. 


Χάλκινο μετάλλιο για τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες ύστερα από μια συγκλονιστική κούρσα τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά τον μεγάλο τελικό, αλλά μετά τα 1000 μέτρα, οι Βρετανίδες Κόουπλαντ και Χόσκινγκ, πήραν διαφορά ασφαλείας και κράτησαν την πρώτη θέση κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο. Οι Ελληνίδες έχασαν το αργυρό στα τελευταία μέτρα από το κινέζικο πλήρωμα των Ξου και Χουάνγκ, για μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Η ελληνική κωπηλασία πανηγύρισε το πρωί του Σαββάτου κι άλλη μια διάκριση, καθώς νωρίτερα, οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Χρήστου κατέλαβαν την 4η θέση στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Πρώτη αναδείχθηκε η Μεγάλη Βρετανία, 2η η Αυστραλία και 3ες οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου