26 Νοεμβρίου 2020

Σκίτσα: Ο θρύλος Μαραντόνα έφυγε

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών απο καραδιακή ανακοπή ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. 
Ήταν ο κορυφαίος, κατά πολλούς, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. 
Βάσει του απαράμιλλου ταλέντου του και των ηγετικών του ικανοτήτων, έλαβε το προσωνύμιο El Pibe de Oro (Το Χρυσό Αγόρι). 

Εδώ σε κάποια σκίτσα: 

Αριστερά: Ο Μαραντόνα σε σκίτσο του Πέτρου Ζερβού. 

Ένα ακόμη αντίο στο Μαραντόνα. Σε σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη: 

Στο Παγκόσμιο Κύπελο του 1986 στο Μεξικό έλαμψε η χαρισματική προσωπικότητά του Ντιέγκο Μαραντόνα. Όδήγησε την ομάδα της Αργεντινής στην κατάκτηση του τροπαίου με νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό. Επίσης κέρδισε τη Χρυσή μπάλα ως ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Στον προ-ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, πέτυχε δύο γκολ, στη νίκη της ομάδας του με 2-1 που γράφτηκε στην ιστορία για δύο διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο γκολ επιτεύχθηκε με χέρι γνωστό ως «Χέρι του Θεού», ενώ το δεύτερο προϊόν εξαιρετικών ικανοτήτων με εκπληκτική ατομική προσπάθεια καταγράφηκε ως το «Γκολ του αιώνα» από τους ψηφοφόρους της ΦΙΦΑ το 2002.

Το "χέρι του Θεού", ο Μαραντόνα το επιστρέφει. Σκίτσο του βραζιλιάνου Covino: 

(Σ)το "χέρι του Θεού", σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου: 

Μαραντόνα, σε σκίτσο του Ιάκωβου Βάη:

Καλύτερη ομάδα πια στον ουρανό! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Το καλωσόρισμα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τον Φιντέλ Κάστρο. (Πέθαναν και οι δυο την ίδια ακριβώς ημέρα, στις 25 Νοεμβρίου, με τον Κάστρο 4 χρόνια πριν) Σκίτσο του Παναγιώτη Μητσομπόνου:

Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Γκράφιτι, κάπου στη Νάπολι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου