6 Ιουλίου 2022

Intrakat: Σε εφοπλιστικά «χέρια» το 61%

Αλλάζει σελίδα η Intrakat με το 61% του μετοχικού της κεφαλαίου να περνά σε εφοπλιστικά χέρια. Η πρώτη συναλλαγή πραγματοποιήθηκε χθες και αφορούσε το 31,7% του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής, έναντι συνολικού τιμήματος 70,195 εκατ. ευρώ. Πωλητής ήταν ο Όμιλος Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη και αγοραστής η εταιρεία Winex Investments, συμφερόντων Δημήτρη Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου. 

Η σχετική ανακοίνωση:
Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA), μέτοχος της INTRAKAT, σε συνέχεια σημερινής Ανακοίνωσής της, γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της πώλησης από τις εταιρείες INTRACOM HOLDINGS και INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l. στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, 23.795.107 Κοινών Ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών INTRAKAT (ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης €2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65. Η εν λόγω συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω εξωχρηματιστηριακής πράξης μεταβίβασης.

Σημειώνεται ότι η Winex αγοράζοντας στην τιμή των 2,95 ευρώ ανά μετοχή κατέβαλε premium 17,5% σε σχέση με τα 2,51 ευρώ που ήταν προχθές η τιμή κλεισίματος της κατασκευαστικής. Χθες, η τιμή της μετοχής της Intrakat χθες σημείωσε πτώση 11,73% και έκλεισε στα 2,220 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με την ίδια τιμή ανά μετοχή (2,95 ευρώ) έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες συμφωνίες πώλησης μετοχών της κατασκευαστικής οι οποίες αναμένεται να  ανακοινωθούν άμεσα. Συμφωνα με τις πληροφορίες αυτές: 
- Ο εφοπλιστής Ηλίας Γκότσης αποκτά συνολικό ποσοστό 15,7% αγοράζοντας τις συμμετοχές στην Intrakat των Λουκά Λαζαράκη, Δημήτρη Στασινόπουλου και Πέτρου Σουρέτη (μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής).
- Ο επίσης εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου αποκτά συνολικό ποσοστό 13,6% αγοράζοντας τις συμμετοχές των Δημήτρη Θεοδωρίδη και άλλων στελεχών της κατασκευαστικής με μικρότερα ποσοστά.

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, σε αυτή τη φάση, όσο αφορά τον Δημήτρη Κούτρα ο οποίος παραμένει μέτοχος με 8,1% και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Intrakat. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Intrakat θα αλλάξει για να αντιπροσωπεύει τους νέους της μετόχους στις 15 Ιουλίου. Τον κ. Σουρέτη θα διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Εξάρχου, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ (θυγατρική για τις κατασκευές της Ελλάκτωρ).

Υπενθυμίζεται ότι οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης έγιναν ευρύτερα γνωστοί από την επεισοδιακή συμμετοχή τους στην Ελλάκτωρ από την οποία αποχώρησαν.

Ο κ. Κόκκαλης είχε καταστήσει σαφές ότι επιχειρεί τον μετασχηματισμό του ομίλου που έχει ιδρύσει από πέρσι τον Οκτώβριο όταν πούλησε την Intrasoft International στην Netcompany Group A/S. Παραμένει πάντως στην Intrakat με 5,09%.

Η πλευρά των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου είχε κάνει γνωστό το ενδιαφέρον της για επένδυση μακροπροθέσμου ορίζοντα σε κατασκευές – υποδομές και ενέργεια.

Πηγή: Με στοιχεία από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου