13 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: «Εκτσογλανισμός» της δημόσιας ζωής οι αθλιότητες Βερναρδάκη

«Αθλιότητες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε βάρος της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κάνοντας λόγο για «εκτσογλανισμό» της δημόσιας ζωής.

"Τα πανεπιστήμια, δεν υπάρχουν απλά για να τυπώνουν πτυχία, αλλά να τροφοδοτούν την πατρίδα μας με επιστήμονες, την οικονομία της με στελέχη, την ανάπτυξή της με τα πορίσματα της έρευνάς τους. Και αυτή η αποστολή δεν υπηρετείται εάν δεν συνδεθούν οι σπουδές με την αγορά εργασίας". Με αυτά τα λόγια συνόψισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχετικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην παιδεία που προβλέπει το νομοσχέδιο. Η σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας δίνει δουλειά στους αποφοίτους και μέλλον στην κοινωνία, είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι στην αντίληψη της κάθε πολιτικής δύναμης για το ρόλο του πανεπιστημίου κρίνεται τελικά εάν βρίσκονται στην όχθη της καθήλωσης ή του εκσυγχρονισμού.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στη δημόσια Παιδεία και τα πανεπιστήμια και επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για την απουσία του από τα έδρανα της Βουλής που την συνέδεσε με τις πρόσφατες δηλώσεις Βερναρδάκη κατά της υπουργού Παιδείας.

Η επίθεση Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αθλιότητες Βερναρδάκη

«Εδώ κρίνεται ποιος είναι ο πραγματικά προοδευτικός. Απέναντι σε αυτές τις αλήθειες αντιπαρατίθενται κραυγές και σιωπές. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε ή όχι με το ελληνικό “Εράσμους”, τα διπλά πτυχία; Την πρακτική άσκηση;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ήμουν βέβαιος πως την απάντηση θα έδινε ο αρχηγός σας. Πού είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν είναι εδώ; Θα σας πω, δεν είναι εδώ γιατί θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες του κ. Βερναρδάκη. Είμαι περίεργος εάν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μία προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Αυτό που είδαμε χθες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αυτός ο βερναρδακισμός, είναι πολακισμός, είναι ο συριζαϊκός φαρισαϊσμός, είναι αυτό που αποκαλείται ως εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον βουλευτή και τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη: «Εσείς δεν μας λέγατε κ. Φίλη ότι τα δύο παιδιά της υπουργού θα θυμούνται πως κατέσφαξε 20.000 παιδιά. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι κόπτεται για την ελευθεροτυπία σε μία ημέρα που μπήκαν βόμβες σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό (σσ: αναφέρεται στον Real FM), που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Φέρτε τον αρχηγό σας εάν τολμά να αντιπαρατεθούμε, να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και να πει πως καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις χυδαιότητες», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ , kathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση: Βερναρδάκης: Αποκάλεσε την Κεραμέως «Πισπιρίγκου της παιδείας» και ζήτησε συγγνώμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου