13 Νοεμβρίου 2011

Ξέρεις ποιός είμαι εγώ;


Επιβράβευση αξίξει στην υπάλληλο μιας αεροπορικής εταιρείας, που πριν από μερικούς μήνες με εξυπνάδα, ετοιμότητα και το χιούμορ, αντιμετώπισε σωστά κάποιον ανάγωγο επιβάτη, που μάλλον θα του άξιζε να μεταφερθεί μαζί με τις αποσκευές.


Συγκεκριμένα, μια πτήση της Virgin στο Σύδνεϋ με πολλούς επιβάτες ακυρώνεται λόγω βλάβης του αεροσκάφους. Η υπάλληλος στο γκισέ προσπαθεί να εξυπηρετήσει τη μακριά ουρά από τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, τοποθετώντας τους σε κάποιες από τις επόμενες πτήσεις.

Ξαφνικά, από το τέλος της ουράς, ξεχωρίζει ένας εξαγριωμένος επιβάτης, ο οποίος σπρωχνοντας όρμά προς στο γκισέ. Παρά τις εύλογες διαμαρτυρίες των άλλων επιβατών, φτάνει στο γκισέ και κρατώντας το εισιτήριο χτυπά το χέρι του πάνω σε αυτό, φωνάζει δυνατά και απαιτεί από την υπάλληλο, πώς πρέπει να ταξιδεύσει με την αμέσως επόμενη πτήση και μάλιστα στην πρώτη θέση!

Η υπάλληλος, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της, ήρεμα, του απαντά:
-Λυπάμαι κύριε, θα ήταν χαρά μου να σας εξυπηρετήσω τώρα, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξυπηρετήσω όλους αυτούς που περιμένουν στην σειρά πριν από σας. Περιμένετε λοιπόν στη σειρά σας και είμαι σίγουρη πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτό που ζητάτε.

Ο επιβάτης όμως ανυποχώρητος, συνεχίζει να φωνάζει και να απαιτεί οτι πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθεί άμεσα, πριν από όλους τους άλλους. Τέλος παίρνει εκείνο το γελείο υπεροπτικό ύφος και δυνατά για να τον ακούσουν και να τον δούν όλοι, ξεστομίζει: 
- Ξέρεις ποιός είμαι εγώ;

Χαμογελώντας και χωρίς κανένα δισταγμό η υπάλληλος, παίρνει το μικρόφωνο που είχε μπροστά της για να ακούγεται σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου, και λέει:
- Παρακαλώ, μπορώ να έχω την προσοχή σας, παρακαλώ, μπορώ να έχω την προσοχή σας... Είναι εδώ μπροστά μου, στο desk της Virgin, ένας επιβάτης που δεν γνωρίζει ποιός είναι. Παρακαλώ πολύ όποιος τον γνωρίζει να προσέλθει στο desk της Virgin.
Και ενώ όλοι οι επιβάτες της ουράς έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια, ο αγροίκος τρίζει τα δόντια του και λέει στην υπάλληλο:
- Θα σε γα...σω !!!
Και αυτή, χωρίς να χάσει το χαμόγελο της, του απαντά:
- Λυπάμαι κύριε, και γι´ αυτό θα πρέπει να περιμένετε στην ίδια ουρά.
Προηγούνται άλλοι!

Παρ΄ότι το περιστατικό συναίβει κάπου πολύ μακριά μας,  ο ανάγωγος επιβάτης,  δυστυχώς, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιος από τους τόσους συμπατριώτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου