25 Νοεμβρίου 2011

Mobile Mouse - Μετατρέψτε το android κινητό σας σε ποντίκι και πληκτρολόγιο

Στο android market υπάρχουν αρκετές εφαρμογές οι οποίες μετατρέπουν το κινητό σας σε ποντίκι και πληκτρολόγιο, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε τον υπολογιστή σας από απόσταση. Ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, είναι το mobile mouse.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα της κατηγορίας, για να χρησιμοποιήσετε το mobile mouse θα πρέπει καταρχήν τόσο το android κινητό σας, όσο και ο υπολογιστής σας, να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://mobilemouse.com/ και να κατεβάσετε μία εφαρμογή που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορεί το κινητό σας να επικοινωνεί με τον υπολογιστή.

Από εκεί και πέρα όλα γίνονται πολύ εύκολα. Απλώς ανοίγετε την εφαρμογή στο κινητό σας και αυτόματα εντοπίζει τον υπολογιστή στον οποίο πρέπει να συνδεθεί (Φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική να εισάγετε μόνοι σας τη διεύθυνση του υπολογιστή που θέλετε να συνδεθεί το κινητό). Αμέσως παρουσιάζεται η αρχική οθόνη, η οποία αποτελείται κατά το επάνω ήμισυ από ένα touchpad που χρησιμεύει ως ποντίκι και κατά το κάτω ήμισυ από το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείτε στο κινητό σας (και όχι κάποιο ειδικό πληκτρολόγιο της ίδιας της εφαρμογής).

ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ γρήγορος εντοπισμός του υπολογιστή που θα συνδεθεί το πρόγραμμα.
  • Η απόκριση (το πόσο γρήγορα μεταφράζονται οι κινήσεις σας στο κινητό σε αντίστοιχες κινήσεις στον υπολογιστή), είναι αρκετά καλή. Δυσκολεύεται κυρίως στις πολυ μικρές κινήσεις - αλλά αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται και έχει ως θετικό αποτέλεσμα την καλύτερη απόκριση στις γρήγορες κινήσεις - κάτι που έπιτάχυνε σημαντικά τις δικές μας εργασίες.
  • Η full έκδοση (€ 2,17) έχει πολλά χρήσιμα πληκτρολόγια: Media Remote, Web Remote, Application Switcher, Number Pad κ.α.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η δωρεάν (lite) έκδοση της εφαρμογής εμφανίζει πάντα ένα μήνυμα για να αγοράσετε την full έκδοση, αλλά μόνο στην εκκίνηση του προγράμματος ή αφότου "ξυπνήσετε" το κινητό σας - και όχι κάθε φορά που θέλετε π.χ. να πατήσετε pause κατά τη διάρκεια μιας ταίνιας (αρκεί να επιλέξετε στις ρυθμίσεις του προγράμματος να μην "κοιμάται" το κινητό σας όσο εκτελείται το mobile mouse).
  • € 2,17 για την full έκδοση του mobile mouse ίσως φαίνονται πολλά, καθώς αυτό που προσφέρουν είναι τα έξτρα πληκτρολόγια (βλ. παραπάνω) και την αφαίρεση του διαφημιστικού μηνύματος (που εμφανίζεται μόνο μία φορά όμως). Οι ουσιαστικές λειτουργίες του προγράμματος προσφέρονται και στη δωρεάν έκδοση. Από την άλλη, αν καταλήξετε να το χρησιμοποιείτε συχνά, καλό θα ήταν να υποστηρίξετε τους δημιουργούς του με λίγο παραπάνω από 2€.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  1. Android Market - Mobile Mouse Pro (€ 2,17)
  2. Android Market - Mobile Mouse Lite (Δωρεάν)
  3. Ιστοσελίδα των κατασκευαστών του mobile mouse (εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα που πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου