1 Αυγούστου 2012

Geithner σε Ευρωπαίους: Τονώστε την ανάπτυξη

"Μια πολιτική βάση για μεταρρυθμίσεις χωρίς ανάπτυξη, θα διαπιστώσουν ότι χάνεται κάτω από τα πόδια τους", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner και κάλεσε τους Ευρωπαίους πολιτικούς να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει το Κογκρέσο, βραχυπρόθεσμα, όχι μόνο μακροπρόθεσμα, για να καταστήσουν την ανάπτυξη ισχυρότερη», δήλωσε ο Geithner σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Oι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επίσης να κάνουν κάποια περισσότερα πράγματα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα», τόνισε.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να λάβουν μέτρα, μεταξύ των οποίων και «μείωση των επιτοκίων στις χώρες που βρίσκονται σε διαδικασία μεταρρύθμισης», καθώς και να καταστήσουν σαφές ότι τα τραπεζικά συστήματα μπορούν να παράσχουν την πίστωση που αυτές οι χώρες χρειάζονται.

«Μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα είναι να αποφασίσουν πώς θα δημιουργήσουν μια ισχυρότερη γέφυρα για αυτές τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, καθώς, ξανά, χωρίς ανάπτυξη, αναμένεται να διαπιστώσουν ότι μια πολιτική βάση για μεταρρυθμίσεις, χάνεται κάτω από τα πόδια τους», δήλωσε.

Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1575496

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου