5 Φεβρουαρίου 2019

12 συμβουλές ψηφιακής «δίαιτας» από την Google

H «δίαιτα» που προτείνει ο τεχνολογικός κολοσσός στους χρήστες για καλύτερη ψηφιακή «υγεία» και παρουσιάζει τo «Εθνος» σε συνεργασία µε την Google Ελλάδας, σε δώδεκα συμβουλές, στη συνέχεια:
 
Tips για ψηφιακή ευημερία

1. Μειώστε, οργανώστε, προσαρµόστε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σας. ∆ηµοφιλείς εφαρµογές, όπως το Gmail και το YouTube και το λειτουργικό σύστηµα Android, παρέχουν µεγάλες δυνατότητες προσαρµογής των ρυθµίσεων ειδοποιήσεων.

2. Χρησιµοποιήστε τα νέα «θετικά» ψηφιακά εργαλεία των εταιρειών τεχνολογίας. Για παράδειγµα, η λειτουργία «Wind Down» θέτει το smartphone στην κλίµακα του γκρι όταν καθορίζετε µια ώρα στην οποία θέλετε να πάτε για ύπνο.

3. Ενεργοποιήστε στο κινητό σας τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε». Η λειτουργία αυτή αποκλείει όλες τις ειδοποιήσεις και δεν επιτρέπει να σας διακόπτουν. Ωστόσο, µπορείτε να ορίσετε εξαιρέσεις. ∆ηλαδή, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε», αλλά να υπάρχει η δυνατότητα κλήσης σε περίπτωση ανάγκης.

4. Τοποθετήστε τα εργαλεία που χρησιµοποιείτε µόνο στην αρχική οθόνη του κινητού. Ετσι, συγκεντρώνετε εκεί ό,τι είναι απαραίτητο και µετακινείτε στη δεύτερη ή τρίτη οθόνη της συσκευής εφαρµογές που µπορούν να σας απορροφήσουν.

5. Να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού. Ετσι, θα έχετε διαφορετικά ερεθίσµατα.

6. ∆ιατηρήστε απόσταση από το κινητό σας τηλέφωνο. Ξεκινήσετε και τελειώστε την ηµέρα χωρίς το smartphone σας. Φορτίστε το έξω από το υπνοδωµάτιό σας στη διάρκεια της νύχτας.

7. Στη δουλειά καθιερώστε τις συσκέψεις χωρίς συσκευές. Με την απαγόρευση της χρήσης συσκευών στη διάρκεια συσκέψεων µειώνονται οι περισπασµοί και γίνεται µια συνειδητή επιλογή όταν οι άνθρωποι είναι µαζί να µην ασχολούνται µε τις συσκευές τους.

8. Αλλο smartphone για τη δουλειά και άλλο για την προσωπική ζωή. Οταν είστε στη δουλειά, µπορεί να βάζετε στο αθόρυβο ή να απενεργοποιείτε την προσωπική σας συσκευή για να επικεντρώνεστε πλήρως στην εργασία σας. Οταν φεύγετε από το γραφείο, κλείστε εντελώς το τηλέφωνο της δουλειάς.

9. Για πλήρη συγκέντρωση απενεργοποιήστε τις συσκευές σας. Αν θέλετε να εργαστείτε πραγµατικά και να είστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσµατικοί στην εργασία σας, πρέπει να είστε απόλυτα επικεντρωµένοι σε αυτή. Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας ή αφήστε τες σε άλλο δωµάτιο.

10. Προγραµµατίστε τον χρόνο κατά τον οποίον ασχολείστε µε τα e-mails σας. Ο προγραµµατισµός τού πότε διαβάζετε και απαντάτε στα µηνύµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου βοηθά στην ελαχιστοποίηση του αριθµού των ειδοποιήσεων και των περισπασµών που έχετε στο γραφείο.

11. Μειώστε τα e-mails που στέλνετε. Ετσι θα µειώσετε και τα µηνύµατα που λαµβάνετε. Επιπλέον, αντί απλώς να στέλνετε e-mails χωρίς σκέψη, ίσως είναι καλύτερα να αναλογιστείτε αν υπάρχουν άλλοι τρόποι µε τους οποίους µπορείτε να λάβετε τις πληροφορίες που αναζητάτε.

12. Προσπαθήστε να έχετε συζητήσεις πρόσωπο µε πρόσωπο. Αν το συγκεκριµένο άτοµο νιώθει ότι η προσοχή σας διασπάται, θα έχει την αίσθηση ότι δεν είναι ιδιαίτερα σηµαντικό για εσάς. Νιώθουµε ο ένας τον άλλο πολύ περισσότερο όταν η παρουσία µας είναι πλήρης, όταν πραγµατικά «ζούµε» αυτήν την επικοινωνία που έχουµε µεταξύ µας. 


Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου