24 Φεβρουαρίου 2019

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση προς το «Κέντρο»

Στα «ορφανά» όλων των πολιτικών χώρων στοχεύει ο Τσίπρας – Οι «δούρειοι ίπποι» και οι «γέφυρες» με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιδεξιού μετώπου. 
Απόσπασμα δημοσιεύματος στο tovima.gr και in.gr:

Μπορεί η υπουργοποίηση δύο «ορφανών» του Γιώργο Παπανδρέου να μην ενθουσίασε ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές του κεντροαριστερού ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται. Μπορεί η διεύρυνση προς το κέντρο με στόχο τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου έναντι στην συντήρηση της ΝΔ , που αποτελεί μείζον στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα να μην εξελίσσεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όμως, στην κυβέρνηση δεν κάνουν πίσω.

Με «δούρειους ίππους» και «γέφυρες» που ρίχνουν συνεχώς, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα αντιδεξιό μέτωπο, επιχειρώντας ταυτόχρονα να μειώσουν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής. Διότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ από την ίδια δεξαμενή αντλούν ψηφοφόρους, επομένως ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να χτυπήσει σε δύο μέτωπα. Και να αρπάξει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη, εμφανιζόμενος ως ο μοναδικός ηγέτης του χώρου και να «πετσοκόψει» τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ ώστε όσοι ψηφοφόροι δεν θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία να κινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Αγγελος Τόλκας και Θάνος Μωραϊτης δεν κατάφεραν να κάνουν κανένα «γκελ» στον κεντοαριστερό χώρο, αντιθέτως αμέσως υποτιμήθηκαν και αποδοκιμάστηκαν. Αλλωστε, όταν τη μία εβδομάδα εμφανίζεσαι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και κάνεις προεκλογικό αγώνα βρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη γίνεσαι υφυπουργός, αυτό δεν το βλέπουν με καλό μάτι οι ψηφοφόροι.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κεντρικό στόχο τη διεύρυνση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο θα βάλει στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς, με πρώτη τη Λούκα Κατσέλη, υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου, που φαίνεται να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά της.

Η πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ότι στην κυβέρνηση ενώνονται δυνάμεις από την κεντροαριστερά, την οικολογία, τη λαϊκή, κοινωνική δεξιά, δείχνει ότι θα συνεχίσει να «χτυπά» σε όλα τα «ορφανά» από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Βεβαίως, από το χώρο της δεξιάς δεν έμειναν και πολλά… ρετάλια να εντάξει στα ψηφοδέλτια. Αλλωστε ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη όπως η Κατερίνα Παπακώστα, η Ελενα Κουντουρά, ο Τέρενς Κουίκ ή ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Εντονες είναι και οι αντιδράσεις για την κ. Μεγαλοοικονόμου η οποία, εκτιμούν στο Μαξίμου, μάλλον κακό κάνει στον Τσίπρα και την κυβέρνηση όταν βγαίνει και τους στηρίζει, παρά καλό. 

Από την κεντροαριστερά πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα να γίνουν μεταγραφές που θα δώσουν το στίγμα της δημιουργίας ενός προοδευτικού αντιδεξιού μετώπου.

Δύο είναι οι βασικοί προγραμματισμένοι σταθμοί για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση προς το κέντρο. Ο ένας είναι αύριο όπου η πρωτοβουλία πολιτών «Γέφυρα» (συμβολικό το όνομα για να δημιουργηθεί μια γέφυρα διαλόγου) διοργανώνει συνέντευξη τύπου Στη Στοά του Βιβλίου... 
Ο δεύτερος σταθμός είναι η εκδήλωση στις 4 Μαρτίου από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, όπου έχουν ενεργό συμμετοχή η Λούκα Κατσέλη και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης... 

Το ΚΙΝΑΛ κάνει… σαμποτάζ στην εκδήλωση αυτή καθώς θεωρεί ότι και ο κ. Μπούλμαν παίζει το παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν εγκαινιάσει εδώ και μερικές ημέρες μια σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαρακτηρίζουν «πόλεμο».

«Εχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση γιατί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να φανεί ο κ. Τσίπρας ως ο ηγέτης του χώρου. Τον προοδευτικό, δημοκρατικό πόλο τον εκφράζει η ιστορική παράταξη του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή παρουσιάζεται πλέον μέσω του Κινήματος Αλλαγής», τονίζουν. Βεβαίως δεν εγκαταλείπουν την κριτική τους στη ΝΔ, ωστόσο, το παιχνίδι της επιβίωσης στις κάλπες και της ισχυροποίησης του κόμματος θα κριθεί μόνο με την ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: tovima.gr , in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου