16 Φεβρουαρίου 2019

Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μια υπουργοποίηση που πολύ σχολιάστηκε.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης καθώς επιλέχθηκε στον ανασχηματισμό ως αντικαταστάτρια της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα είναι υποψήφια δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη. 

Είναι μια υπουργοποίηση που πολύ σχολιάστηκε (με την παράθεση μάλιστα εντυπωσιακού φωτογραφικού υλικού) τόσο στον τύπο, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ποιά είναι λοιπόν η κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου; 

Η 40χρονη νέα υφυπουργός που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα ήταν η διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είχε, μάλιστα, συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που έκανε στο Μάτι μια εβδομάδα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 100 νεκρούς.

Το βιογραφικό της

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στη Νεάπολη 
Θεσσαλονίκης το 1979. Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και εν συνεχεία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ. 

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σίτιση, τη συλλογή τροφίμων και την ενισχυτική διδασκαλία όπως στο Κοινωνικό φροντιστήριο και την Ετεροτοπία. 

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης. Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει διατελέσει Επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και κάποια σχόλια και τρολάρισμα στο twitter:

Dimitris Raptis‏ @ds_raptis
"Κουβάλα τον προτζέκτορα να σε κάνω λέκτορα" έγραφαν οι αριστεροί στο Πάντειο...εδώ έχουμε το "κράτα την ομπρέλα να σε κάνω Υπουργό". #Ανασχηματισμός #πολιτική #syriza_xeftiles

Αλήτμπιρό‏ @eboxgr
Πείτε με οπισθοδρομικό αλλά η εικόνα μιας γυναίκας να κρατά την ομπρέλα σ' έναν μούσκαρο μ' ενοχλεί, ακόμη κι αν αυτός είναι ο ΠΘ (τρομάρα του). #Ανασχηματισμός

Αφροδίτη Λατινοπούλου‏ @latinopoulou
Να σου δώσω την ομπρέλα να μου δώσεις Υπουργείο #ανασχηματισμός

Κωνσταντίνος Κ.‏ @konk24
Ελευθερία Χατζηγεωργίου, τελείωσε 20 χρονών το λύκειο έχει περπατήσει το μισό πλανήτη γι αυτό κ ζυγίζεται σε πλάστιγγα, η μόνη της δουλειά είναι "κρατάω την ομπρέλα του ηγέτη" και τώρα μας έγινε υπουργός.. Αυτούς πληρώνουμε.#syriza_xeftiles #ανασχηματισμος

Πηγές: protothema.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου