27 Φεβρουαρίου 2019

Αλαβάνος: Ο Τσίπρας είναι πολύ δεξιά για να απευθυνθεί στην Αριστερά

«Ο Τσίπρας έχει αριστερά αφετηρία αλλά πολύ δεξιά κατάληξη» τονίζει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πολάκης και άλλοι υπουργοί δεν έχουν σχέση με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια της Αριστεράς, προσθέτει.

«Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δεξιά για να απευθυνθεί στην Αριστερά», σχολίασε σε δηλώσεις του ο Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για διεύρυνση μέσω κινήσεων όπως η «Γέφυρα», χωρίς, να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Ο Τσίπρας έχει αριστερά αφετηρία αλλά πολύ δεξιά κατάληξη» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, μιλώντας στο Θέμα FM, προσθέτοντας ότι «είναι σαφές από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως είδαμε μέτρα ακραία που ούτε κατά διάνοια δεν είχε τολμήσει να πάρει η Νέα Δημοκρατία». Όπως είπε: «Τα υπόλοιπα είναι φιγούρες και κινήσεις εντυπωσιασμού παρότι δεν έχουν πρόσωπα, μπας και παραπλανήσουν ένα μέρος της κοινής γνώμης».

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β΄ αναφέρθηκε, εμμέσως, στην εκδήλωση της 
«Γέφυρας» με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Μπίστη, της Μαρίας Ρεπούση, του Παναγιώτη Παναγιώτου κ.α. Ο Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε χωρίς να αναφερθεί σε πρόσωπα «διάφοροι περιφερόμενοι εδώ και χρόνια, τώρα περιφέρονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ο κ. Αλαβάνος έστρεψε τα πυρά του σε τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι «53» λέγοντας χαρακτηριστικά:«οι «53» πού ήταν όταν ερχόταν το τρίτο Μνημόνιο και τα νομοθετήματα για τη δημόσια περιουσία; Δεν έχουν καμία υπόσταση στην κοινή γνώμη». 

Αλαβάνος: Περί Πολάκη και άλλων

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β μιλάει στα «ΝΕΑ» για την εικόνα σήψης που παρουσιάζει σήμερα το πολιτικό σκηνικό, υπογραμμίζει την ανάγκη για μια ευρύτερη σύμπραξη της Αριστεράς απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που κλείστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και σε υπουργούς όπως ο Παύλος Πολάκης εξαπολύει ο Αλέκος Αλαβάνος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όπως το τρίτο Μνημόνιο δεν έχει σχέση με τις ιδέες και τις πολιτικές διεκδικήσεις της Αριστεράς, η κουλτούρα τους δεν έχει σχέση με τις αξίες και τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς, τη σεμνότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνεια». «Η εποχή που ζούμε δεν είναι μόνο περίοδος υποταγής, είναι περίοδος γελοιότητας» προσθέτει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

Ειδικά, δε, για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αναρωτιέται σκωπτικά «πού είναι ο Σακελλάριος, ο Τσιφόρος, ο Γιαλαμάς, ο Πρετεντέρης με τις επιθεωρήσεις και τις σάτιρές τους; Θα είχαν τόσο πλούσιο υλικό».

Όπως λέει «δεν είναι μόνο ο κ. Πολάκης, είναι τόσοι πολλοί. Ας μην απαριθμήσω ονόματα όλων αυτών που συμμετέχουν στην εξαπάτηση, στους αλληλοϋβρισμούς, στις δικαστικές καταγγελίες αναμεταξύ τους, στις υστερίες, στα προσχήματα, στις αλλαγές του κομματικού υποκαμίσου».

Μιλώντας για την εικόνα που παρουσιάζει το κοινοβούλιο με την κυβέρνηση-«κουρελού» λέει ότι «είναι το πιο απαξιωμένο από την πτώση της δικτατορίας μέχρι σήμερα». «Την Ελλάδα την κυβερνούν πια όχι οι εκλεγμένες πολιτικές ομάδες αλλά οι ξένες πρεσβείες. Δείτε και τώρα, υποτίθεται εκτός Μνημονίων, την τελευταία λέξη για το αφορολόγητο ή τον κατώτατο μισθό ή τους πλειστηριασμούς την έχει η Τρόικα. Και την εξωτερική πολιτική την υπαγορεύουν οι ΗΠΑ - ποτέ δεν είχε παρουσιαστεί τόσο αμερικανόδουλο υπουργείο Εξωτερικών» σημειώνει.


Πηγές: tovima.gr , tanea.gr , protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου