2 Δεκεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 2.12.2021

Viber: Η κοινότητα της κυβέρνησης, η πιο δημοφιλής της εφαρμογής με πάνω από ένα εκατ. μέλη.
Αγκελα Μέρκελ: Πανκ έκπληξη με το τραγούδι του αποχαιρετισμού «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ».
Έλον Μασκ: Το θυμωμένο μήνυμα στους υπαλλήλους και το καμπανάκι χρεοκοπίας.


Viber: Η κοινότητα της κυβέρνησης, η πιο δημοφιλής της εφαρμογής

Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μέλη σε ενάμιση μόλις χρόνο λειτουργίας η κοινότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο Viber. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας, η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε την Κοινότητα την άνοιξη του 2020, στο πλαίσιο του πρώτου lockdown, ως ένα ακόμη κανάλι για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19.
Έκτοτε, τονίζεται, η κοινότητα μεγάλωσε με εντυπωσιακούς ρυθμούς και χάρη στο καθημερινό της περιεχόμενο σχετικά με την πανδημία και άλλα θέματα, έγινε η πιο δημοφιλής μέσα στο Viber, που με τη σειρά του είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων στην Ελλάδα. Το ίδιο το Viber γιόρτασε την επιτυχία αυτή κάνοντας μια σχετική δημοσίευση σήμερα στην Κοινότητα Viber Ελλάδα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Αγκελα Μέρκελ: Πανκ έκπληξη το τραγούδι του αποχαιρετισμού

Λάτρης της κλασικής μουσικής, η Αγκελα Μέρκελ ξένισε επιλέγοντας ως ένα από τα τρία τραγούδια που θα ακουστούν προς τιμήν της στην αποψινή τελετή αποχαιρετισμού το «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ» (Du hast den Farbfilm vergessen), ένα εμβληματικό τραγούδι της «νονάς» της γερμανικής πανκ, Νίνα Χάγκεν (https://www.youtube.com/watch?v=PLcgZCDO26Y&t=21s)
 
H τελετή θα ξεκινήσει με ομιλία της Μέρκελ στους προσκεκλημένους, δηλαδή όλους τους υπουργούς και προέδρους της Δημοκρατίας, με τους οποίους συνεργάστηκε τα 16 χρόνια της καγκελαρίας της. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία αποτίμηση, με τη βοήθεια του πολιτικού επιστήμονα Καρλ-Ρούντολφ Κόρτε, της πολιτική κληρονομιάς της απερχομένης πολιτικού.
Τα δύο άλλα τραγούδια είναι πιο αναμενόμενα. Πρόκειται για τον χορωδιακό εκκλησιαστικό ύμνο «Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε» του Γιόχεν Ρίγκερ, με το ΒΒC να σχολιάζει «Λογικό για την κόρη ενός Λουθηρανού πάστορα» και τη μπαλάντα της Βερολινέζας Χίλντεγκαρντ Κνεφ με τον τίτλο «Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα». 
Πηγή: kathimerini.gr

Έλον Μασκ: Το θυμωμένο μήνυμα στους υπαλλήλους 

Εξοργισμένος με την απουσία προόδου στο πρόγραμμα κινητήρων Raptor της SpaceX εμφανίζεται ο Έλον Μασκ. Σε ένα email προς έφτασε στους υπαλλήλους της εταιρείας την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση προειδοποιώντας ακόμη και για χρεοκοπία.

«Η κρίση με την παραγωγή των Raptor είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαινόταν πριν από λίγες εβδομάδες» έγραψε για την ανάπτυξη των κινητήρων που θα στηρίξουν το Starship. «Αντιμετωπίζουμε πραγματικό κίνδυνο χρεοκοπίας εάν δεν πετύχουμε ρυθμό πτήσεων του Starship τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες την επόμενη χρονιά» συμπλήρωσε.
Το Starship είναι ο τεράστιος, νέας γενιάς πύραυλος που αναπτύσσει η SpaceX για να μεταφέρει αποστολές με ανθρώπους στη Σελήνη και στον Άρη. Η εταιρεία δοκιμάζει πρωτότυπα σε εγκαταστάσεις στο νότιο Τέξας. 
Πηγή: Ναυτεμπορική

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου