18 Απριλίου 2022

Τα Ωραία της Ημέρας 18.4.2022

Πίνακας του 1932 από Πικάσο, ένα πορτρέτο της μούσας και ερωμένης του, οδεύει προς 60 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby's.
Σαν σήμερα: Οι δύο απλές συμβουλές του Αϊνστάιν για τη δουλειά και τη ζωή.
Η παραδοσιακή «πασχαλινή αυγοδρομία» στον Λευκό Οίκο.

Πίνακας του Πικάσο οδεύει προς 60 εκατ. δολάρια

Το 1932 ήταν ο «annus mirabilis» του Πάμπλο Πικάσο και ένα πορτρέτο της μούσας και ερωμένης του, της Marie-Thérèse Walter, το οποίο δημιούργησε τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, εκτιμάται ότι μπορεί να πιάσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby's στη Νέα Υόρκη τον ερχόμενο μήνα (φωτο επάνω αριστερά).

Ο πίνακας «Femme nue couchée» θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε δημοπρασία στις 17 Μαΐου και σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή στην καριέρα του καλλιτέχνη και τη σχέση του με τη Walter. 

Η Marie-Thérèse Walter πήρε κεντρική θέση στην καλλιτεχνική δημιουργία του, σε μια σειρά πορτρέτων, συμπεριλαμβανομένου και ενός όπου η νεαρή αγαπημένη του απεικονίζεται σαν πλάσμα της θάλασσας. Εξάλλου η Walter ήταν δεινή κολυμβήτρια, ενώ ο Πικάσο ποτέ δεν κατάφερε να μάθει κολύμπι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δύο απλές συμβουλές του Αϊνστάιν για τη δουλειά και τη ζωή

Σαν σήμερα, στις 18 Απριλίου του 1955, πεθαίνει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. 
Δύο σημειώματα με τις συμβουλές για την ευτυχισμένη ζωή που έδωσε αντί φιλοδωρήματος σε έναν ταχυδρόμο στο Τόκιο το 1922, πουλήθηκαν σε δημοπρασία το 2017 αντί 1,5 εκατ. δολαρίων.

«Μια ήσυχη και ταπεινή ζωή φέρνει περισσότερη ευτυχία από το κυνήγι της επιτυχίας και η συνεχής ανησυχία που αυτό συνεπάγεται», έγραφε το ένα σημείωμα.
«Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», έγραφε το δεύτερο.

Ο Αϊνστάιν είχε μόλις πληροφορηθεί ότι θα πάρει το Νόμπελ Φυσικής και έτσι φέρεται να είπε στον ταχυδρόμο που του παρέδωσε ένα μήνυμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στο Τόκιο, πως εάν είναι τυχερός, αυτά τα σημειώματα θα αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα κανονικό φιλοδώρημα!
Πηγή: moneyreview.gr

Η παραδοσιακή «πασχαλινή αυγοδρομία» στον Λευκό Οίκο

Για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φιλοξένησε σήμερα τις παραδοσιακές «αυγοδρομίες» του Πάσχα στον Λευκό Οίκο.

«Η Τζιλ κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που σας βλέπουμε στον Λευκό Οίκο. Δεν καταφέραμε να φιλοξενήσουμε την Πασχαλινή Αυγοδρομία πέρσι λόγω της πανδημίας, αλλά φέτος ξαναβρισκόμαστε επιτέλους όλοι μαζί. Να διασκεδάσετε όλοι. Καλώς ήρθατε στον Λευκό Οίκο. Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.
Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου