11 Ιανουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.1.2024

Ρήγμα στα δεξιά του σκάφους της ΝΔ, που κινδυνεύει να βυθιστεί, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 
Όμως ο καπετάνιος (Κυρ. Μητσοτάκης) παίρνει μέτρα και δεν επιβάλλει κομματική πειθαρχία! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Αντιδράσεις εκδηλώνεται στο εσωτερικό της ΝΔ και πίεση προς την κυβέρνηση από τη δεξιά πλευρά της σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μέχρι στιγμής έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Θάνος Πλεύρης και η βουλευτής Αννα Καραμανλή.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ τόνισε ότι «θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο», διευκρινίζοντας ότι «ένας άνδρας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, προσθέτοντας ότι η αποχή θα ήταν μια αξιοπρεπής στάση.
Ειδικότερα, ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν η αποχή των βουλευτών μπορεί να είναι μια διέξοδος, τόνισε: «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Star, γνωστοποίησε την απόφαση του κόμματός του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», μολονότι χαρακτήρισε «ατελές» το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου