23 Ιανουαρίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.1.2024

"Πάμε να σου δείξω τα γλυπτά ζωάκια της Ναταλίας Μελά*" φαίνρται να λέει η χαριτωμένη Farlie, ο σκύλος του Στέφανου Κασσελάκη, στον άλλο μεγαλόσωμο σκύλο με τη μορφή του Παύλου Πολάκη. Και έγινε χαμός!
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή 
του περασμένου Σαββάτου.

Σε ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του σκιτσογράφου, επισυνάπτοντας και φωτογραφία του Ηλία Μακρή.

Η ανάρτηση του Πάυλου Πολάκη:
Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα ! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος ,λέει,της «σοβαρής» Καθημερινής! Τραβα στο Μακελειό λυξονταρμα ,εκει θα έχεις πέραση ! ...

Αντιδράσεις 
ΣΥΡΙΖΑ: «Επ’ ουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τέτοιες αντιδράσεις ακόμη και αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου σχετικά με το σχόλιο του Παύλου Πολάκη με αφορμή σκίτσο που αφορούσε τον ίδιο και δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» του περασμένου Σαββάτου.

Κυβερνητικές αντιδράσεις: Σχολιάζοντας την ανάρτηση Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνει λόγο για «επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική στοχοποίησης και προγραφών», ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του σημειώνει ότι «η ανοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταφράζεται, τελικά, σε πλήρη συνενοχή».

*Τα γλυπτά ζωάκια της Ναταλίας Μελά: Στις Σπέτσες, στο Παλαιό Λιμάνι, κοντά στην περιοχή του Φάρου, ταύροι, κατσίκια, τράγοι, μια γοργόνα, μια κουκουβάγια κουβεντιάζουν με τη γη, τη θάλασσα και τους διαβάτες. Είναι τα 11 γλυπτά της Ναταλίας Μελά, που αποκαταστάθηκαν και συντηρήθηκαν. Ο «Περίπατος» των Σπετσών ήταν η αγαπημένη διαδρομή της σπουδαίας γλύπτριας, που 
έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε περίπου χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου