26 Ιανουαρίου 2024

Τι ψηφίζουν οι πολίτες για γάμο και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα τεσσάρων δημοσκοπήσεων σχετικά με την άποψη των πολιτών στα ζητήματα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, με την πλειοψηφία των πολιτών να συμφωνεί λιγότερο ή περισσότερο με τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, αλλά να διαφωνεί κάθετα με την υιοθεσία παιδιών.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (48,7% υπέρ, 48,2% κατά). Ωστόσο, στο ζήτημα της υιοθεσίας η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (64,8%) τάσσεται κατά. Μάλιστα, ένας στους δύο πολίτες (48,9% υπέρ, 46,4% κατά) θεωρεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Παρόμοια είναι τα ευρήματα και της δημοσκόπησης της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Συγκεκριμένα το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και κατά το 48,3%. Αρνητική και σε αυτή τη σφυγμομέτρηση είναι η στάση της πλειοψηφίας στο ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών, καθώς το 69,7% διαφωνεί, ενώ μόλις το 28,2% συμφωνεί. Το 60,9% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την πρόταση της Eκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ το 61,5% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, το 62% απαντά θετικά για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 36% εκφράζει τη διαφωνία του. Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να υιοθετούν, το 69% εμφανίζεται αρνητικό (56% διαφωνεί και 13% μάλλον διαφωνεί) ενώ το 30 είναι θετικό (20% συμφωνεί και 10% μάλλον συμφωνεί).

Marc: Οι απόψεις των πολιτών για τον γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία


Υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά κατά της τεκνοθεσίας τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, το 57,8% δηλώνει ότι συμφωνεί με τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 39,8 διαφωνεί.

Πηγές: kathimerini.gr, OPEN, Star, MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου