10 Ιανουαρίου 2024

ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

Τις απόψεις των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων αποτυπώνει το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

O υπουργός Εθνικής Αμυνας (και πρώην υπουργός Εξωτερικών) Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη με 15%. Στη συνέχεια ακολουθούν ο υπουργός Υγείας (και πρ. υπουργός Εργασίας) Αδωνις Γεωργιάδης με 10%, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (και πρ. υπουργός Υγείας) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6%, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας με 4%, η υπουργός Εσωτερικών (και πρ. υπουργός Παιδείας) Νίκη Κεραμέως με 3% και στην 8η θέση ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με 2%.


Αναφορικά με τις απόψεις των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής άποψης συγκεντρώνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 40%. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 29% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%. Στον αντίποδα, τις περισσότερες αρνητικές απόψεις συγκεντρώνει ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας με 67% και ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 64% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 62%.


Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, 
που παρουσιάστηκε προχθες βράδυ στον Alpha, στην πόθεση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα άνω των 18 μονάδων: Ειδικότερα, στην πόθεση ψήφου επί εγκύρων, η Ν.Δ. λαμβάνει 30,3%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 11,8%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9,7%, η Ελληνική Λύση 5,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8%, η Νίκη 2,8%, οι Σπαρτιάτες 2,7%, η Νέα Αριστερά 2,3% και το ΜέΡΑ25 2,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου