17 Μαρτίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 17.3.2024

Χρειάστηκε μια άδεια 
«εβαπορέ» –μακράς διαρκείας– ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, όπως προκύπτει από το σκίτσο του στην Καθημερινή, και την πήρε. 

Η Καθημερινή σημειώνει: "Απαραίτητη διευκρίνιση, για όποιον δεν αναγνώρισε τη μορφή που είναι ξαπλωμένη στον καναπέ του σκίτσου: Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος αιτήθηκε άδεια «εβαπορέ» –μακράς διαρκείας– και την έλαβε. Ως εκ τούτου θα λείψει το επόμενο διάστημα από τις στήλες της «Κ». Ευχόμεθα καλή ξεκούραση και καλή επιστροφή"


O Διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς σε άρθρο του με τίτλο "Συνταγή μακράς διαρκείας" σημειώνει μεταξύ άλλων:
"(...) Ενας από τους ανθρώπους που σας κρατούν συντροφιά, ενίοτε σας θυμώνουν και συχνά σας δημιουργούν απορίες με τα σκίτσα τους είναι ο Δημήτρης Χαντζόπουλος. Οπως εξηγεί στο σημερινό του φανταστικό σκίτσο, θέλησε να πάρει μια άδεια μακράς διαρκείας. Τον καταλαβαίνω, γιατί ένα σκίτσο που παίρνει σε εμάς ένα λεπτό να διαβάσουμε κοστίζει πολύ σε ενέργεια και ώρες. Θα σας λείψει και θα μας λείψει και ελπίζουμε ότι θα γεμίσει μπαταρίες σύντομα. Κάποιοι που αντιμετώπιζαν τα σκίτσα του σαν μια σπαζοκεφαλιά υψηλού επιπέδου θα πρέπει να βρουν άλλη πνευματική άσκηση. Τα «θύματά» του θα νιώσουν ορφανά για ένα διάστημα, ίσως και ανακουφισμένα.
(...) Ο Δημήτρης είναι κομμάτι της «συνταγής» μας και επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας στην «Κ». Μαζί με τα «θύματά» του αλλά και εσάς τους αναγνώστες τον περιμένουμε να επιστρέψει, γιατί τελικά το μεγάλο του χάρισμα είναι αυτό που όλοι μας αναζητούμε κάθε πρωί με τον καφέ μας: το ξάφνιασμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου