31 Μαρτίου 2024

Μάρτιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Μαρτίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχα θέματα στη χώρα μας εκτός από την ακρίβεια ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα πορίσματα των κομμάτων στην Εξεταστική για τα Τέμπη, αλλά και η "πρόταση μομφής" κατά της κυβέρνησης. Τ
ο σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του 
Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι" (7.3.2024). Ο Μητσοτάκης σε Σούπερ Μάρκετ: "Έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα" λέει ο πρωθυπουργός. "Εμείς αφήσαμε πίσω στο ράφι (λόγω ακρίβειας) τα περισσότερα" του απαντά ένας πελάτης. 

Mε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά (μη κρατικά ή μη κερδοσκοπικά) ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης τρέχει και προσκαλεί τα φημισμένα ξένα πανεπιστήμια (όπως εκείνο της Οξφόρδης) να έρθουν και να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (9.3.2024):


Σε κατάληψη του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο τελικά ψηφίστηκε στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία. Μια κατάληψη που ήταν διαφήμιση στα μη κρατικά πανεπιστήμια! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (10.3.2024):

Με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία, που ήδη ξεκίνησαν, γίνεται και εγχείρηση αφαίρεσης ...πορτοφολιού, όπως φαίνεται στο σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "efsyn.gr" (14.3.2024):

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα παρουσιάστηκε στα μέσα του μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα υπηρετήσει την τριών εβδομάδων θητεία του. Πήγε και ένα μικρό δώρο! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (16.3.2024):

Το πέταγμα του χαρταετού από τους πολιτικούς αρχηγούς την Καθαρά Δευτέρα (18.3.2024). Εύκολη υπόθεση (με βάση τις ...δημοσκοπήσεις) για τον Μητσοτάκη, δύσκολη για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή: 

Γιατί χρειάζεσαι τόσες πολλές σελίδες για να περιγράψεις ένα ανθρώπινο λάθος (στα Τέμπη); Γιατί είναι τόσες πολλές οι κυβερνητικές ευθύνες που έχεις να κρύψεις! Χώρια τις παραλείψεις που θα κρυφτούν κάτω από το χαλί (πόρισμα)! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη (με τη σκούπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) στο Ριζοσπάστη (22.3.2024):

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπηρετεί την τριών εβδομάδων θητεία του. "Μεγαλύτερο ταλέντο αλαξιπτωτιστή δεν έχω ξαναδεί!" ομολογεί ο αξιωματικός του. Εξάλλου ουρανοκατέβατος ήρθε, από το πουθενά, για να πάρει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (23.3.2024):

Αλλάζοντας τη δήλωσή του ο Σουλτάνος Ερντογάν λέει: "Αν τότε στα Δερβενάκια είχαμε επιμείνει, τώρα ολόκληρη η Ελλάδα θα ήταν δική μας!" Αυτά στο σκίτσο του Soloup στο "Ποντίκι" (24.3.2024):

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης "καλωσορίζει" τους αρχηγούς των 4 κομμάτων που κατέθεσαν την "πρόταση μομφής" κατά της κυβέρνησης, με την ελπίδα να τους ρίξει στον γκρεμό! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (27.3.2024): 

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Φεβρουάριος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιανουάριος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου