25 Μαρτίου 2024

Η 25η Μαρτίου του 2024 σε Σκίτσα

Με μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και μαθητικές παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα γιορτάστηκε σήμερα το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Εδώ, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου το 2024 σε κάποια Σκίτσα:

Επάνω αριστερά: Οι Έλληνες τρέλαναν και τον Θεό τους! Μια (φανταστική) συνομιλία μεταξύ Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη, σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»*.

«Περιορισμούς στις αγορές ακινήτων για την απόκτηση "χρυσής βίζας" προωθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τις πιέσεις που ασκεί αυτή η επενδυτική δραστηριότητα στις τιμές». Έτσι ο ... Λορδος Βύρων αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να κάνει! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή»:

Αλλάζοντας τη δήλωσή του ο Σουλτάνος Ερντογάν λέει: "Αν τότε στα Δερβενάκια είχαμε επιμείνει, τώρα ολόκληρη η Ελλάδα θα ήταν δική μας!" Αυτά στο σκίτσο του Soloup στο "Ποντίκι": 

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο αλλά και τις καταλύψεις στα Πανεπιστήμια: "Κρυφό Σχολειό" μέχρι να τελειώσει η κατάλυψη της Σχολής! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στo «Protagon.gr»

Ελευθερία ή Θάνατος Νο 7. Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. "7ψυχη γάτα αυτή η χώρα... Χρόνια μας πολλά, λοιπόν!" αναφέρει ο σκιτσογράφος στην ανάρτησή του στο facebook: 

*Δείτε κάποιους ακόμα διαλόγους μεταξύ Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη σε σκίτσα του Ηλία Μακρή στις αναρτήσεις μας:
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.3.2023
Η 25η Μαρτίου του 2022 σε Σκίτσα
Το Σκίτσο της Ημέρας 25.3.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου