28 Μαρτίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.3.2024

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία των Τεμπών. Να συντομεύει του ζητά ο πρόεδρος της Βουλής. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Το σύντομο ρεπορτάζ (από kathimerini.gr):
«Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
.
Αρχίζοντας την ομιλία του, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, είπε ότι έχει αποφασίσει να τοποθετείται μόνο θεσμικά, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η τραγωδία γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης» και πως ζούμε ένα «απροκάλυπτο αποκορύφωμα του κυνισμού» και τόνισε: «Με κατηγορείτε για συγκάλυψη, ενώ παραιτήθηκα αμέσως, ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική». Και πρόσθεσε: «Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να πατάς στον ανθρώπινο πόνο, να ευτελίζεις διαδικασίες, να υποσκάπτεις θεσμούς».
Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, για την τραγωδία των Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου